20 procent minder bezoekers El Wahda moskee

Bewoners, belanghebbenden en initiatiefnemers zijn vrijdagavond met elkaar in gesprek gegaan over het plan van de El Wahda-moskee in de voormalige PWA kazerne.

Het moskeebestuur wil graag een goede relatie met de buurt, maar volgens bewoners moet er eerst gewerkt worden aan het vertrouwen. “Het steekt ons dat plannen telkens wijzigen en wij daarvan niet op de hoogte worden gesteld. Hierdoor is het vertrouwen weg, ook in de De Ark en Gemiva.”, aldus bewoner Carla Grunder.

Saïd Boukayouh, woordvoerder van El Wahda, geeft aan goed te luisteren naar de reacties uit de wijk. “Nu blijkt dat 1500 bezoekers nog steeds te veel is voor buurtbewoners, willen we het centrum voor 1200 bezoekers maken. Het aantal daalt daarmee substantieel met 20 procent.”

Burgemeester Schoenmaker praat vandaag met zijn wethouders over het vervolg van dit rondetafelgesprek. Voorzitter Deetman: “Er zijn veel emoties verbonden aan deze kwestie, dit kan niet in één avond worden opgelost, maar het is goed dat er nu gesprekken op gang komen.”

Advertisements