De Blauwe zone

parkeerkaart

In een deel van Korte Akkeren wordt een ‘blauwe zone’ ingevoerd. Het is voor het eerst dat in Gouda parkeerders voortaan de blauwe schijf op hun dashboard moeten leggen. Buurtbewoners weten nog niet of ze er blij mee moeten zijn.

De blauwe zone blijft beperkt tot het deel van de Herenstraat en de Constantijn Huygensstraat, dat net is ingericht. De maximum parkeerduur van 1,5 uur moet vooral de Plus-supermarkt Van Ee lucht geven. De parkeerschijf moet gebruikt worden van 08.00 tot 21.00 uur en op zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Gerard van Eysden van de bewonerscommissie Akkerborch, het ouderencomplex in het gebied waar de blauwe zone geldt, is er nog niet gerust op dat voor hem en zijn medebewoners een uitzondering komt.

Aan de bewoners is aangegeven dat een aantal plaatsen voor gehandicapten zal worden gereserveerd. Dat zijn er drie in de Herenstraat. En ook beschikken de bewoners over een gehandicaptenplaats op kenteken en nog twee algemeen toegankelijke parkeerplaatsen op het binnenterrein van de Akkerborch, dat in eigendom is van de supermarkt.