Zo. 20-5: Rouwcafé bij Boek en Troost

Gouda – De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 mei van 15.00 tot 17.00 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 in Gouda. Het thema is ‘Rouw en schuld gaan hand in hand’.

Na het overlijden van een dierbare kijken we veel terug op het leven met hem of haar. Sommige herinneringen gaan gepaard met gevoelens van schuld. Het schuldgevoel is eigenlijk een wanhopige zoektocht naar het ontbrekende antwoord op de vraag: had ik iets kunnen doen om zijn of haar dood te voorkomen? Als je geweten had dat hij of zij zou komen te overlijden dan had je wel… of niet.

Veel nabestaanden worstelen met dit thema. Je voelt je schuldig omdat je niet die reis hebt gemaakt die je dierbare nog graag had gemaakt, niet naar het feest bent gegaan etc. Je voelt je schuldig omdat je niet gezien hebt dat de gezondheid zo achteruit ging. Ook kan iemand zich schuldig voelen als hij merkt dat er weer gelachen kan worden, als hij de spullen opruimt, is dat dan geen verraad aan de overledene?

In het rouwcafé proberen we met elkaar de schuldgevoelens de ruimte te geven. Door het delen van deze gevoelens kan mogelijk meer rust gevonden worden. Deelname kost 5 euro incl. consumpties. Aanmelden kan via info@boek-en-troost.nl. Voor meer info zie www.boek-entroost.nl.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

20-05-2018 17:56

Advertisements