Zo. 15-7: Houtmansplantsoenconcert: Carolina de Holanda, Los Mezcales en Dwayne Verheyden

Gouda – In 2018 vinden voor de 25ste keer tijdens de zomermaanden in Gouda de Houtmansplantsoenconcerten plaats. De concerten zijn op zondagen van 24 juni tot en met 26 augustus. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis. De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen.

Carolina de Holanda

Mexico heeft haar vanaf het begin af aan omarmd, gekoesterd en geprezen als vertolkster van het Mexicaanse lied. Een bijzondere prestatie voor een Nederlandse die slechts door een samenloop van omstandigheden op het podium terecht kwam. In Mexicaanse kleding, met Mexicaanse muzikanten, voor Mexicaans publiek.

Los Mezcales

Juan Muñoz Valdez (zang, gitaar), Claudia Valenzuela (viool), Canek Cabrera Morales (trompet, gitaar) en Humberto Albores Martinez (bas, gitaar). Deze groep vertolkt naast sones Jalisciences, sones huastecos en de klassieke bolero, de meest representatieve muziek in de Mexicaanse traditie, verrijkt met improvisatie. In Nederland heeft de groep een podium gevonden voor het behoud en de internationale verspreiding van de Mexicaanse muzikale traditie.

Dwayne Verheyden

Na het winnen van ‘de Sjeng’ Award op 16-jarige leeftijd, kwam de muzikale carrière van accordeonist Dwayne Verheyden in 2007 in een stroomversnelling. Op advies van Tex-Mex koning Flaco Jiménez startte Dwayne in 2009 op 17-jarige leeftijd zijn eigen band. Hun repertoire bestaat hoofdzakelijk uit Tex Mex, een beetje Country met hier en daar wat Blues en Rock ‘n Roll. Daarnaast speelt Dwayne ook als special guest met diverse bekende artiesten. Sinds kort is Dwayne tot Toeristisch Ambassadeur benoemd in de staat Nuevo Leon, Mexico. Hij kreeg deze erkenning uitgereikt door de daar zeer bekende gouverneur ‘El Bronco’. Dit omdat zij als Mexicanen erg trots zijn op het feit dat Dwayne hun muziek naar Europa brengt.

Voor meer informatie zie www.houtmansplantsoenconcerten.nl

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

15-07-2018 14:38

Advertisements