Zo. 10-6: Kruispoortbijeenkomst muziek & poëzie

by saskia / 05 juni 2018 / No Comments

Schoonhoven – Op zondag 10 juni vindt om 14.00 uur de laatste Kruispoortbijeenkomst van dit seizoen plaats in de Remonstrantse kerk in Schoonhoven. Ds. Evelijne Swinkels brengt samen met muzikante, zangeres en componiste Ingrid Gans het theaterprogramma ‘Manna voor de Ziel’, vol muziek en poëzie voor de ziel.

“Eten doen we iedere dag. Is er daarnaast een andere, meer spirituele, voeding nodig om staande te blijven?” Evelijne Swinkels-Braaksma, dichteres en predikant van de Vrijzinnigen en Doopsgezinden in Baarn en Soest, en Ingrid Gans, componiste en zangeres, laten in hun voorstelling ‘Manna voor de ziel’ gedichten, verhalen en muziek uit eigen collectie klinken.

Gedichten van Evelijne uit haar bundel ‘Als mijn piano wil ik zingen’, en uit de recent verschenen bundel ‘Rafelranden van licht’, met composities van Ingrid. Muziek en poëzie als geestelijk voedsel. De teksten gaan over wanhoop, duisternis, eenzaamheid maar ook over warmte, troost en hoop. Swinkels geeft haar gedichten vaak een vleugje humor mee en legt subtiel de verbinding met de goddelijke vonk. Zij neemt de lezer mee naar het kind en naar de volwassene in het eigen leven. Zo zijn haar gedichten betekenisvol voor gelovigen en ongelovigen.

De voorstelling vindt plaats in de remonstrantse kerk aan de Kruispoortstraat 8 in Schoonhoven. Toegang kost 5 euro per persoon, inclusief koffie of thee. Iedereen is van harte welkom.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

10-06-2019 11:30

Advertisements

About the author: