Za. 7-7: Openstelling van de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Zaterdag 7 juli zijn belangstellenden van harte welkom in de Adventskerk om een kijkje binnen te nemen en te luisteren naar de klanken van het Steinmeyer-orgel. Simon Stelling bespeelt het orgel tijdens een lunchconcert van 12.30 tot 13.00 uur en het middagconcert van 16.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage in de orgelpijp is van harte welkom om dit unieke orgel te behouden.

Tijdens het lunchconcert hoort u enkele delen van een Suite van Ludwig von Beethoven en de Orgelsonate no. 4 van Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Martine Straesser, alt-mezzo, zal muzikale medewerking verlenen bij het middagconcert en werken van G.F.Händel en Vivaldi ten gehore brengen. Daarna zal Simon nog een Toccata F-dur BWV 540 van J.S.Bach vertolken. Rondom de concerten is het mogelijk om een kijkje te nemen bij het orgel.

Daarnaast kunt u een Power Pointreportage en foto’s bekijken van de geschiedenis van de kerk. Een rondleiding door een gastvrouw/-heer behoort ook tot de mogelijkheden.

Er zijn bijzondere, zelfgemaakte kaarten van de hobbyclub te koop en voor een passend geschenkje zijn er diverse kerkartikelen verkrijgbaar, waaronder de CD met ‘muziek van César Franck’, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling.

Geen gelegenheid om 7 juli te komen luisteren naar het orgel of binnen te kijken in de kerk? Op zaterdag 4 augustus, 1 en 8 september (Open Monumentendag) is de Adventskerk ook geopend. Bovendien spelen op de zaterdagen 14 juli, 11, 18 en 25 augustus talentvolle orgelstudenten een (gratis) lunchconcert tussen 12.30 en 13.00 uur in het kader van de Alphense Orgelzomer-cyclus.

De Adventskerk is gevestigd aan de Julianastraat 69 in Alphen aan den Rijn en is rolstoeltoegankelijk. Voor meer informatie zie www.adventskerk.info

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

07-07-2018 12:20

Advertisements