Za. 27-1: Start leesgroep kunstgeschiedenis in Gouda

Gouda – Geïnteresseerden in kunst, de geschiedenis en de beleving ervan, kunnen op zaterdag 27 januari 2018 kennismaken met het idee van ‘leesgroepen kunstgeschiedenis’. De informatiebijeenkomst is een initiatief van de landelijke organisatie Senia. Deze stichting brengt mensen met eenzelfde culturele interesse bij elkaar, in dit geval is dat beeldende kunst. Leesgroepen over dit onderwerp verdiepen zich aan de hand van een boek in een schilder, beeldhouwer, een bepaalde stroming of periode in de geschiedenis.

Het zal gaan om groepen van 6-8 personen. Senia levert het studie- en discussiemateriaal aan de hand van het boek en afbeeldingen op internet. De groep kan daarna zelf beslissen om naar een bepaalde tentoonstelling te gaan. Voorbeelden op de boekenlijst zijn het boek van Will Gompertz – Dat kan mijn kleine zusje ook. Waarom moderne kunst kunst is, en van Geert Mak – Het stadspaleis, over het paleis op de dam. Op de website www.senia.nl staat meer informatie over de werkwijze en de kosten.

Belangstellenden zijn welkom op zaterdag 27 januari 2018 om 10.00 uur bij restaurant Kruim in de Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda. In verband met het reserveren van een tafel, kunt u zich aanmelden tot 25 januari bij info@senia.nl of bellen tel. 0570-562 656 De bijeenkomst is gratis en vrijblijvend.

Advertisements