Za. 2-12: Benefietconcert voor Israël in De Ark

by saskia / 24 november 2017 / No Comments

Reeuwijk – Het Hineni Symfonie Orkest geeft op zaterdag 2 december een avondconcert in de Ark, het Kerkestuk 1 in Reeuwijk-Brug. Aanvang van het concert is om 19.30 uur, de kerk is vanaf om 19.00 uur.
Het orkest speelt muziek van onder andere Mendelssohn, Verdi en Tjsaikovski en bekende Jiddische en Israëlische melodieën, waaronder Hine Ma Tov en Hava Nagila.

Het Hineni Symfonie Orkest heeft een grote bezetting aan muziekinstrumenten. Het bestaat uit vijftig professionele musici en staat onder leiding van chef-dirigent Lubertus Leutscher. Sinds 2006 geeft het orkest concerten in binnen- en buitenland. Het trad op in onder andere het Concertgebouw in Amsterdam, de Doelen in Rotterdam en het Jerusalem Theatre in Jeruzalem. ‘Hineni’ is Hebreeuws voor ‘hier ben ik’. Onder dit motto spelen de leden van het orkest, Pro Deo ter bemoediging van het Joodse volk en ter financiële ondersteuning van de Gaarkeuken van Hineni in Jeruzalem.

De organisatie Hineni biedt steun aan onder meer weeskinderen, kansarme jongeren, Holocaustoverlevenden en slachtoffers van terreur. sHet centrum wordt geleid door de Nederlandse Benjamin Philip en beschikt over een grote gaarkeuken, die dagelijks de allerarmsten in Jeruzalem van een gratis warme maaltijd voorziet.

Het concert begint om 19.30 uur en eindigt om 21.45 uur. Toegangsprijs is 17,50 euro aan de zaal en 15 euro in de voorverkoop via de website. Kaarten zijn online te bestellen via www.hinenisymfonieorkest.nl en zijn verder in de voorverkoop verkrijgbaar bij de beheerder van de Ark: Annie Hoonhout-Nieuwstraten, verhuur@pgdeark.nl, 06-298 965 27. Voor kinderen tot en met twaalf jaar is de toegang gratis. Tijdens het concert heeft men de mogelijkheid een gift te geven voor het Hineni Centrum in Jeruzalem.

Advertisements

About the author: