Za. 18-11: Jubileumconcert Gouds Mannenvocaal

by saskia / 14 november 2017 / No Comments

Haastrecht – Het Gouds Mannenvocaal bestaat dit jaar tien jaar. Om dit te vieren organiseren zij een exclusief jubileumconcert in de oude hervormde kerk van Haastrecht.

Deze kerk vormt het toneel voor een heel dynamisch concert met ook de nodige ingetogen momenten. Het Gouds Mannenvocaal verzorgt samen met solisten en musici een non-stop concert van ongeveer 70 minuten waarin zij de bezoekers meenemen van de middeleeuwen naar het heden.

Het thema van het concert is ‘donker en licht’. Het koor zingt liederen van onder andere Schubert, Liszt, Lauridsen, Pärt, Karl Jenkins, Bartók, Guillaume de Machaut. Doordat het koor vanaf verschillende plaatsen in de kerk zal zingen, zijn er minder zitplaatsen beschikbaar. Zij geven daarom twee concerten; bezoekers kunnen zelf het aanvangstijdstip kiezen (19.00 of 20.45 uur). De volgende muzikanten geven een muzikale bijdrage aan de concerten: Maciej Wierzcholowski (orgel en piano), Mariëlle Rijkaart (cello), William Knight (tenor) en Sander van IJsseldijk (belichting). Dirigent is Leo Rijkaart.

De toegangsprijs voor dit exclusieve jubileumconcert is 15 euro.

Advertisements

About the author: