Za. 18-11: Barok in een muzikaal Drieluik

by saskia / 10 november 2017 / No Comments

Alphen aan den Rijn – Oratoriumkoor Alphen aan den Rijn geeft samen met het Amsterdam Corelli Collective op zaterdag 18 november om 16.00 uur een middagconcert in de Oudshoornse Kerk in Alphen aan den Rijn. Op het programma staan werken van drie barokcomponisten: Bach, Vivaldi en Zelenka. Het concert duurt een uur en staat onder leiding van dirigent Patrick Pranger. De toegangsprijs is 10 euro.

Met een leeftijd van 101 jaar vormt Oratoriumkoor Alphen een prominent onderdeel van het Alphense culturele erfgoed. Het 70 leden tellende koor wil oude muziek levend houden en doorgeven aan volgende generaties. Barokmuziek, 17/18e eeuw, met zijn prachtige meerstemmige koorzang, komt uitstekend tot zijn recht in de uit 1665 stammende Oudshoornse Kerk.

Op het concertprogramma staan: J. S. Bach: Cantate 61 (BWV 61), J.D. Zelenka: Magnificat in C (ZWV 107), A. Vivaldi: Gloria (RV 589). Naast het Amsterdam Corelli Collective wordt ook medewerking verleend door de solisten Heleen Meijer (sopraan), Natascha Morsink (alt), Joost van Velzen (tenor) en Patrick Pranger (bas).

Het belooft een fraai concert te worden. De kerk is open vanaf 15.30 uur. Kaartverkoop aan de kerkzaal, in de voorverkoop bij de boekhandels Haasbeek in de Julianastraat en Herenhof in Alphen en bij de koorleden. Bezoekers die worden aangestoken door het zangvirus, zijn welkom op de open repetitie op dinsdagavond 28 november om 20.00 uur in zalencentrum De Bron. Voor meer info, zie www.oratoriumkooralphen.nl

Advertisements

About the author: