Za. 12-5: Ruilfestival Swopstival

Gouda – Kleding ruilen is al een tijdje hip and happening. Waarom iets nieuws kopen als we allemaal al zoveel hebben, wat vaak niet of nauwelijks gedragen wordt. Vera, Lisa en Lotje zijn de organisatoren van Pop-up Swop. Na vier goed bezochte kledingruilfeesten, besloten ze het breder te trekken. Naast kleding hebben we tenslotte zoveel meer vergeten spullen waar iemand anders veel aan zou kunnen hebben. Het idee van een ruilfestival was geboren; Swopstival.

Subsidie en vergunningen aanvragen, locatie zoeken, samenwerkingen aangaan met lokale duurzame ondernemers… Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het gaat er nu echt van komen; het eerste ruilfestival van Gouda.

De bedoeling is als volgt: leg je eigen kleedje neer in het gras en stal je ruilbare spullen uit. Denk aan kleding, boeken, platen en allerhande snuisterijen. Witgoed en grote objecten mag je thuis laten. Snuffel wat rond bij andere kleedjes, ga met elkaar in gesprek en kom zo tot een gezellige ruildeal. Iets weggeven kan natuurlijk ook.

Hiernaast staan er kraampjes van enkele lokale ondernemers om je op creatieve wijze te informeren over de diverse duurzame en maatschappelijk betrokken projecten in Gouda, kun je je kapotte apparaten repareren, er staan vega foodtrucks, er is een bar, er is muziek en een viewing van ‘True Cost’; een documentaire over de impact van fast fashion op mensen en onze planeet.

De entree is gratis en iedereen is welkom, van jong tot oud. Swopstival wordt gehouden bij het IJsselhuis Museumhavencafé Gouda, op zaterdag 12 mei van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie: www.facebook.com/popupswop

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-05-2018 10:46

Advertisements