Za. 12-5: Insecten: irritant of interessant?

FloraHolland Buiten werktijd Vlinders Jan Langbroek gemaakt op :19-01-2010

Reeuwijk – Amateur entomoloog Jan Langbroek uit Barendrecht vertelt op zaterdag 12 mei over zijn bijzondere hobby entomologie in het Streekmuseum Reeuwijk. Hij verzamelt alle Europese insecten, van vlinders, muggen, torren, kevers, libellen en vliegen tot sprinkhanen.

Zelfs in Europa, dat in een koelere klimaatzone ligt en waar de insectendiversiteit vergeleken met de tropen klein genoemd mag worden, zijn er toch duizenden soorten. De insecten vormen verreweg de meest uitgebreide diergroep die wij kennen.

Jan prepareert de insecten met zorg en bewaart ze in speciale insectenbakken, soort bij soort, velen met adembenemende kleuren. De tentoonstelling bestaat uit negentien insectenbakken die in de loop van de dag verwisseld worden. Eventuele vragen zal hij graag beantwoorden en toelichten.

Voor meer informatie over het museum zie www.streekmuseumreeuwijk.nl. Belangstellenden zijn van harte welkom op 12 mei van 10.00 van 17.00 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is 4 euro, voor kinderen tot twaalf jaar 2,50 euro.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

12-05-2018 11:21

Advertisements