Woe. 9-5: FES inloop in het GHZ

by saskia / 02 mei 2018 / No Comments

Gouda – De nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten (FES) organiseert op woensdag 9 mei een inloop voor hen die met Fibromyalgie klachten te maken hebben. Van 10.00 tot 12.00 uur in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, volg Route 88 naar Vergaderzaal Interne.

Er zijn twee vrijwilligers van de FES aanwezig voor informatie, een gesprek en het meedenken bij vragen die er zijn. Ervaringen en tips worden zo mogelijk onderling uitgewisseld en gedeeld, als steun bij het omgaan met deze klachten. De toegang is gratis, ook voor belangstellenden. Aanmelden vooraf per mail of telefoon wordt op prijs gesteld. Contactpersoon FES (Z-H) is S.A. de Gelder, telefoon 0182-634 561, email s.dgelder@fesinfo.nl. Zie ook www.fesinfo.nl.

Fibromyalgie

“Fibromyalgie is een reumatische aandoening van het bewegingsapparaat. Het wordt ook wel ‘weke-delen reuma’ genoemd omdat er geen ontstekingsactiviteit aanwezig is. Vooral spieren, bindweefsel en pezen zijn erbij betrokken. Fibromyalgie betekent letterlijk: pijn in bindweefsel en spieren.

Een fibromyalgiepatiënt heeft naast chronische pijn in meerdere delen van het lichaam ook last van stijfheid en vermoeidheid. Verder kunnen slechte nachtrust, hoofdpijn, krampende dikke darm en brandende of dove plekken ook voorkomen. Tevens treden pijn en krachtverlies op na inspanning of juist lang in de zelfde houding zitten of staan. Door alle klachten is het vaak moeilijk om de conditie op peil te houden. Het effect van geneesmiddelen is vaak teleurstellend.

De nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten (FES) is in 1986 opgericht om patiënten te ondersteunen en begrip te tonen. Ook probeert zij zoveel mogelijk bekendheid te geven en begrip te kweken voor Fibromyalgie.”

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

09-05-2018 15:20

Advertisements

About the author: