Woe. 11-7: Buurtbijeenkomst Houtmansplantsoen

Gouda – Het Houtmansplantsoen is het grootste park in de binnenstad en een rijksmonument. Het is een fijne plek om een wandelingetje te maken, je hond uit te laten, te spelen, vrienden te ontmoeten, te sporten of op een zomerse zondagmiddag te genieten van de Houtmansplantsoenconcerten. Het onderhoud en de diversiteit van het groen is matig. Door ‘overkokende’ struiken zijn de oorspronkelijk bedoelde doorzichten verdwenen. Daarnaast wil het hoogheemraadschap van Rijnland op langere termijn mogelijk de vijverstraatgracht doortrekken naar de Fluwelensingel.

Op 11 juni was er een avond met omwonenenden en singelparkgouda.nl om na te denken over de inbreng van bewoners bij een betere inrichting, onderhoud, beheer en (buurt)activiteiten. Meer informatie hierover staat op https://goudabruist.nl/project/4294/toekomst-houtmansplantsoen.

Op 11 juli is er een vervolgavond, waarbij de werkgroepen die tijdens de eerste bijeenkomst zijn gevormd, een update geven. Onderwerpen die aan bod komen: onderhoud en inrichting, toezicht en handhaving en bistro/terras. Belangstellenden zijn van harte welkom om te luisteren naar de updates en mee te denken over de vervolgplannen en -acties. De avond begint om 20.00 uur en wordt gehouden in een ‘pop-up-bistro’ in het Houtmansplantsoen.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

11-07-2018 12:31

Advertisements