Winst voor Timios D1 in eerste thuiswedstrijd

Waddinxveen/Boskoop – Zaterdag 29 september speelde het eerste damesteam van Timios haar eerste thuiswedstrijd in Waddinxveen, tegen RVV D2. Trainer/coach Jan Zaal had het team de week ervoor al geobserveerd, dus de dames van Timios wisten wat ze moesten doen en konden verwachten van dit team. Helaas kon Timios Jitske Uitenbroek en Evi de Heer niet inzetten vanwege blessures, daarom speelden Rianne Nap en Isolde Salters op het midden.

De 1e set begon Timios sterk en kwam al snel op voorsprong. De servicedruk was hoog en door een goede pass kon spelverdeelster Nadine van Maaren de aanval uitstekend bedienen. Vooral Isolde Salters had een lange goede serviceserie die de voorsprong groter maakte. De set werd ruim gewonnen met 25-17.

De tweede set begon rommelig. De pass kwam niet goed aan bij spelverdeelster Kim van Nes waardoor het lastig was de midden te bereiken. Opnieuw maakte de service het verschil, deze keer door 3 aces op rij van Rianne Nap. Door een aantal goede aanvallen op de buitenkant van Angela Hunink en op de diagonaal door Helga Teerhofer werd de set winnend afgesloten met 25-19.

In de 3e set kwam RVV beter in haar spel. Timios had meer moeite met de servicepass maar gelukkig kon libero Hester Faber hier verandering in brengen. Door een aantal mooie slimme aanvallen en prikballen van Elise Aref werden toch de punten binnen gesleept en de set gewonnen met 25-20.

In de 4e set speelde Timios slordig. De pass lag scherp, de servicedruk werd minder en hierdoor kwam RVV al snel op voorsprong. RVV was gedreven om een punt binnen te halen en zette alles op alles. Pas aan het eind van deze set kwam Timios op stoom. Er werd op de juiste momenten gewisseld door de coach waardoor RVV uit haar ritme raakte. Gecombineerd met minder fouten en een goede service kon Timios de set toch nog winnen met 27-25. Een verdiende overwinning die gevierd werd met een etentje in de Point na de wedstrijd!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?