Weekendafsluiting A12 Gouda – Den Haag

by saskia / 11 augustus 2017 / No Comments

Gouda – De A12 is in het weekend van vrijdag 18 tot maandag 21 augustus in beide richtingen afgesloten tussen Zoetermeer en Bleiswijk. De gemeente Zoetermeer plaatst in dat weekend liggers voor een viaduct over de A12 voor het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer. Om het werk veilig uit te voeren, is de A12 dit weekend dicht. Verkeer tussen Gouda en Den Haag wordt grootschalig omgeleid via Rotterdam en Leiden.

Weggebruikers moeten rekening houden met ongeveer 10 tot 30 minuten extra reistijd. Voor bestemmingsverkeer voor Zoetermeer en Bleiswijk blijft vanuit Gouda één rijstrook op de A12 open. de afsluiting tussen Zoetermeer en Bleiswijk gaat vrijdag 18 augustus om 22.00 uur in en duurt tot maandag 21 augustus 05.00 uur. Borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan. Digitale tekstkarren en borden boven de weg geven actuele verkeersinformatie over de snelste omleidingsroute.

Werkzaamheden
In één weekend worden 31 betonliggers van 61 meter lang over de A12 geplaatst. De gemeente Zoetermeer voert het project uit in opdracht van de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Rijkswaterstaat is als wegbeheerder van de A12 betrokken en maakt van de afsluiting gebruik door in het weekend regulier onderhoud uit te voeren op de A12. Kijk voor meer informatie over de afsluiting op de projectpagina A12 Bleizo. Of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Advertisements

About the author: