Vr. 29-6: Zomeravondwandeling langs riviertje de Vlist

Vlist – Watergids Marina Perdijk neemt je vrijdagavond 19 juni mee op de wandeling ‘1672’ langs het kronkelende riviertje de Vlist. De waterwandeling is een ontdekkingstocht langs de overblijfselen van de Oude Hollandse Waterlinie én dit keer ook langs de fraaie schilderijen die tussen de Koeneschans en de Boezemmolen staan opgesteld. Onderweg tonen zondagsschilders in de Krimpenerwaard hun schilderijenexpositie ‘In de Natuur’.

Tijdens de zomeravondwandeling gaan de wandelaars ook voorbij tientallen monumentale boerderijen en bezoeken ze kaasboerderij Van Eijk, bekend van de winnende boerenkaas Cum Laude eerder dit jaar. Gidsen bij de molen met de langste wieken van Nederland en het Gemaal in Haastrecht bereiden hen een gastvrij onthaal. Ook gaan de wandelaars door het prachtige en vogelrijke natuur-, recreatie- en waterbergingsgebied de Hooge Boezem en langs het plaatselijke Ooievaarsbuitenstation Het Doove Gat.

Trek je stoute schoenen aan

De 7 kilometer lange wandeling heet 1672 en verwijst daarmee naar het Rampjaar, toen voor het eerst de Oude Hollandse Waterlinie werd toegepast. Laaggelegen land tot kniehoogte onder water zetten was toen, tot aan de komst van de vliegtuigen, hét wapen om binnenvallende legers tegen te kunnen houden. De Koeneschans was een strategische plek, vandaar dat de wandeling hier start. Onderweg vertelt Perdijk hoe dit inunderen in de praktijk ging en dank zij welke maatregelen we nu in dit lage polderland onder de zeespiegel nog steeds kunnen blijven wonen, werken en recreëren.

Handig om te weten

De wandelaars verzamelen om 17.15 uur bij de bushalte in het centrum van Haastrecht. Het arrangement incl. verrassingsmaaltijd, versnaperingen, bezoeken aan Kaasboerderij Van Eijk, de Boezemmolen en het Gemaal, gidsen en vervoer duurt tot ongeveer 22.00 uur. Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met Lyanne de Laat, via 06-30 01 30 37 of ll.merla@planet.nl. Zie ook www.gemaalhaastrecht.nl/arrangementen.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

29-06-2018 10:57

Advertisements