Vr. 16-2: Proeftraining De Complete Techniek

Gouda/Alphen aan den Rijn – Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek organiseert in februari op drie verschillende locaties in het Groene Hart een gratis en volledig vernieuwde proeftraining voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorie 6 t/m 16 jaar. Op vrijdag 16 februari vinden deze trainingen van 17.30 tot 19.30 uur plaats bij CVV Jodan Boys (Gouda) en RKVV Meerburg (Zoeterwoude). Op zondag 18 februari kan men van 9.00 tot 11.00 uur terecht bij Alphense Boys.

In het verleden duurden de proeftrainingen één uur en een kwartier. Dat is dit keer aangepast, de proeftrainingen duren nu twee uur. “In die twee uur laten we alles van de cursus zien”, legt Dennis van den IJssel, eigenaar/oprichter van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek, uit. Het onderdeel ‘baas over je lichaam’ gaat in op coördinatie, snelheid en wendbaarheid. Bij het onderdeel ‘baas over de bal’ komen de basistechnieken van het voetbal in uitdagende vormen aan bod. Dit alles wordt vervolgens toegepast in duelvormen en in wedstrijdvorm.

Vervolgtrainingen
De proeftrainingen zijn bedoeld om kinderen en ouders kennis te laten maken met de werkwijze van Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek. Deze proeftrainingen zijn gratis. Als het kinderen en ouders bevalt, kunnen de kinderen worden ingeschreven voor de cyclus van twaalf trainingen. Er wordt dan in kleine groepen getraind onder leiding van gediplomeerde en professionele jeugdtrainers, iedereen op zijn eigen niveau. “Zo word je getraind om sterker te worden in één-tegen-één situaties en leer je om het verschil te maken in de wedstrijden van jouw team. Ook houden de trainers zich bezig om alle basistechnieken te verbeteren, zowel met links als met rechts en op snelheid”, geeft Dennis aan. “Je haalt het beste uit jezelf en wordt een betere voetballer!”

Deze cyclus van twaalf trainingen vindt bij CVV Jodan Boys en RKVV Meerburg op vrijdagavond plaats van 17.30 tot 18.30 uur, te beginnen op 9 maart. Bij Alphense Boys wordt op zondagochtend getraind van 8.45 tot 9.45 uur en een tweede groep van 10.00 tot 11.00 uur. De eerste training bij Alphense Boys staat gepland voor zondag 11 maart.

Aan de proeftrainingen zijn geen kosten verbonden. Dit geldt wel voor de twaalf vervolgtrainingen. Wie voor het eerst meedoet, betaalt voor de vervolgtrainingen 169 euro. Buiten de trainingen ontvangen de deelnemers ook een tenue ter waarde van 39 euro, een trainingspak ter waarde van 59 euro, een diploma, een voetbalpaspoort en een beoordeling. Voor kinderen die al een keer eerder hebben meegedaan, bedragen de kosten 145 euro.

Bij Voetbalopleidingscentrum De Complete Techniek is het mogelijk om voor 29 euro aan de eerste drie trainingen van de techniekcursus deel te nemen. Na drie trainingen kunnen de ouders beslissen of hun kinderen wel of niet door kunnen gaan met de trainingen. Dit is alleen mogelijk voor ouders en kinderen die voor de eerste keer aan de cursus deelnemen. Aanmelden voor de proeftrainingen en de vervolgtrainingen kan online via www.decompletetechniek.nl.

Advertisements