Volleybal meisjes C1 en A1 van Timios verliezen

Waddinxveen – In de periode rond de herfstvakantie wordt vaak de 1e ronde van de Bekercompetitie van de volleybal gespeeld. Het meisjes C1-team van Timios moest daarom donderdag 19 oktober thuis spelen tegen het MB1-team van Dosko. Dit laatste team speelt een niveau hoger, op een groter veld en beschikt over meer lengte en ervaring dan het team uit Waddinxveen. Toch wist Timios in de 1e en 2e set de zenuwen redelijk van zich af te spelen.

Met een serviceserie van Bibi van der Pijl en een mooi blok van Noa Lustig werden er in de 1e set 12 punten behaald (12-25). De tweede set ging lange tijd gelijk op, omdat er in het achterveld hard werd gestreden door Noa Kastelijn. Een goed opgezette aanval door Demi van der Loo werd afgemaakt door Sylvia van Hees, maar Dosko trok uiteindelijk aan het langste eind (17-25). In de derde set was de weerstand van Timios gebroken. Met 2-11 op het scorebord kwam Fenne van Tol in het veld. Deze wissel zorgde voor een korte opleving en de vechtlust kwam ook bij Tessa van Bemmel weer even om de hoek kijken. Helaas serveerde het team uit Stolwijk een stuk harder en moeilijker en werd ook de laatste set verloren (5-25).

Meisjes A1 speelde op zaterdag 21 oktober voor de reguliere competitie uit tegen Nesselande MA1 in Zevenhuizen. Maar liefst 3 basisspeelsters waren niet aanwezig, waardoor coach Branco Kranenburg de 13-jarige Meike van Tol uit MB1 mee had genomen als spelverdeelster. Het team van Nesselande beschikt over meer lengte en ervaring, maar jeugdspeelster Celine de Wit, die momenteel uitkomt in Dames 1 van Timios, bracht rust in het A1-team. Hieraan trokken de overige speelsters zich op, waardoor de wedstrijd spannend bleef tot aan het einde van de 4e set.

De wedstrijd startte met een tactische score van Renske Zant, waardoor Timios direct wist waar het gat in de verdediging van Nesselande te vinden was; vlak achter het blok. Ook Elize Nap wist hier gedurende de hele wedstrijd diverse keren goed gebruik van te maken. Meike kon haar middenaanvallers Dionne Droog en Celine goed vinden en zij wisten meerdere malen te scoren. De 1e en 2e set gingen nog naar Zevenhuizen (25-18 en 25-14), maar in de 3e set ging de service van Annika Senneker en Marieke Koetsier lopen. Dionne blokte bal na bal af en goede passes van Celine zorgde ervoor dat Meike haar aanvalsters afwisselend kon bedienen. Er werd prima verdedigd door Elize en Annika en de set werd verdiend gewonnen met 18-25. De 4e set ging gelijk op tot 18-18. Helaas zorgden de zenuwen bij Timios voor een kink in de kabel en zo ging de winst uiteindelijk met 3-1 naar de nummer 1 in de 1e klasse (25-18).