Timios meets Timios, en Timios verliest

DCIM100GOPROG0011332.

Na de 3-1 overwinning op Kalinko vorige week, begon dames 1 op maandag 28 januari, uit in Boskoop, vol goede moed aan de bekerwedstrijd tegen Timios dames 2. Het was een uitwedstrijd maar toch ook een beetje thuis. De eerste 2 sets was de spanning voelbaar aan de zijde van dames 1. De kwartfinale bereikt en maar 1 team kan door. Verliezen betekent afvallen. Deze 2 sets werden helaas verloren met standen van 25-20 en 25-13. Dames 2 dacht al achterover te kunnen leunen, maar bij dames 1 ging de knop om. Er was niks meer te verliezen, voluit spelen en knallen; harder, harder, hardst. En dat leverde gelukkig nog een spannende pot op. Set 3 werd gewonnen door dames 1 met een stand van 14-25. Dit hadden de dames van het tweede team niet verwacht. De vierde set was wat spannender, maar werd ook weer gepakt door dames 1 met een verschil van 2 punten; 26-24. Dan op naar de vijfde set; wie gaat er door naar de halve finale van de bekercompetitie? Met een overtuigende stand van 8-15 ging de uiteindelijke winst naar dames 2.

Op vrijdag 1 februari mogen de dames van Timios 1 nogmaals aan de bak. Dit keer spelen ze in Rijswijk. Het is een late wedstrijd en de dames van Timios lijken ingedut. De eerste set staat Timios steeds met een kleine achterstand in het veld, maar weet het keurig om te buigen naar een voorsprong en de set wordt gepakt met 23-25. Wat er vervolgens gebeurt, is vreemd. Bij Timios is de batterij leeg, zo lijkt het. Het spel is slordig en gehaast en Inter Rijswijk krijgt veel punten cadeau. De tweede en derde set worden verloren door Timios met 25-12 en 25-15. Over de 4e en laatste set valt niets meer te melden. Met een verlies van de vierde set verlaten ze het veld met een onvoldaan gevoel.

Gelukkig kan Timios dames 1 zaterdag op het thuishonk laten zien tegen DOS ds2, dat ze dit toch wel echt beter kunnen. Support is uiteraard welkom! Tot zaterdag, 16:30 in de Groenswaard!

04-02-2019 10:50