Timios MB1 wint van nummer 1 in Hoofdklasse

Waddinxveen – In een zeer spannende wedstrijd heeft het talentvolle meisjes B1-team van volleybalvereniging Timios in de Hoofdklasse C met 3-2 van koploper RVV gewonnen. Het verschil tussen beide teams is slechts 1 punt, in het voordeel van de Katwijkse ploeg.

In de eerste set moesten de Waddinxveense meisjes nog wat zenuwen overwinnen voordat ze lekker in het spel kwamen. Maar de setstand 21-25 gaf al aan dat de rest van de wedstrijd spannend zou worden.
Het publiek zag lange rally’s met uitstekend volleybalspel voor de leeftijdsklasse van deze meiden. Er werd gericht geserveerd en aan beide zijden goed verdedigd.

Fenne van Tol speelde als libero een prima wedstrijd en zorgde samen met Floortje Marchand voor veel reddingen achter in het veld. Het punt werd daarom vaak pas aan het net beslist, waarbij vooral Dionne Droog opviel met haar middenaanval en blokkering. De tweede set ging nipt naar Timios met 26-24, waardoor de stand weer gelijk was.

In de derde set was Timios oppermachtig en lukte elke service, pass, set-up en aanval (25-19). Helaas gold dit in de vierde set voor RVV (13-25), waardoor een vijfde set de doorslag moest geven.
Timios begon voortvarend en stond snel een aantal punten voor. Maar een goede serviceserie van RVV bracht de teams weer op gelijke hoogte. Tot aan het laatste punt bleef de wedstrijd spannend, maar uiteindelijk wist Timios met 16-14 de winst binnen te halen.

Hierdoor staat MB1 nu op een 2e plaats in de Hoofdklasse met 22 punten uit 6 wedstrijden. RVV staat nog steeds 1e, maar heeft slechts 1 punt voorsprong. De komende 4 competitiewedstrijden moeten het verschil gaan maken voor Timios.

Op donderdag 29 maart zal eerst uit gespeeld moeten worden tegen Kalinko MB1, voor de halve finale van de bekercompetitie. Deze wedstrijd begint om 19.45 uur in de Houtrust-sporthal in Den Haag.
De eerstvolgende competitiewedstrijd thuis is op zaterdag 31 maart om 12.00 uur in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen. Tegenstander is Vives MB1 dat momenteel 4e staat met slechts 10 punten uit 6 wedstrijden.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?