Timios is nachtkaars tegen VSTS

DCIM100GOPROG0021609.

Gouda – Zaterdagmiddag in Bodegraven speelde Timios heren 1 zijn uitwedstrijd tegen het eerste herenteam van VSTS wat momenteel laatste staat in competitie en knokt tegen degradatie. Voor Timios is VSTS al jaren een geduchte tegenstander en staan de wedstrijden garant voor spanning en vechtlust.

Vanaf het eerste punt in de wedstrijd laait het vuur bij Timios hoog op. Punt na punt wordt op de buitenpositie gescoord. Robert van Dijk lijkt zijn punten met speels gemak te maken en VSTS heeft er geen antwoord op. Al snel kijk VSTS tegen een achterstand aan van 4-10. In het verloop van de set krijgt VSTS zijn spel wat beter op orde en knokt zich enigszins terug in de wedstrijd. Het is echter niet voldoende om Timios van setwinst af te houden (20-25).

De tweede set laat een spannende gelijk opgaande strijd zien tussen twee teams die zichtbaar plezier hebben en waar spelers zich voor elkaar willen inzetten. VSTS weet de servicedruk behoorlijk op te voeren en Timios moet dan ook regelmatig het antwoord schuldig blijven. Soms worden 4 man ingezet om de harde sprongservices de baas te worden. Een spannende eindfase volgt als Timios na 21-19 achterstand gelijk weet te komen tot 23-23. VSTS weet door het inzetten van servicekanon Jimmy van de Voorst de set vervolgens met 25-23 naar zich toe te trekken.

In de derde set zet VSTS de strategie met veel risicovolle servicedruk door en weet het Timios daarmee erg lastig te maken. Tot voorbij de helft van de set weet Timios echter goed weerstand te bieden door het ook VSTS lastig te maken met de service. Vooral Bas Huising is daarmee succesvol. Aan het einde van de set is het wederom Jimmy van de Voorst die de set weet VSTS het gat te slaan door 4 punten op rij te serveren en moet Timios het hoofd buigen (25-20).

Het vuur van Timios wat in de eerste set zichtbaar was, is in de loop van de wedstrijd minder geworden en in de vierde set definitief gedoofd. VSTS speelt vrijuit en noch de blokkering noch de verdediging van Timios kan hierop het juiste antwoord vinden. Geen moment meer weet Timios het initiatief te pakken waardoor de wedstrijd jammer genoeg als een nachtkaars uitgaat. VSTS pakt de laatste set met 25-16 en wint deze wedstrijd verdiend met 3-1.

27-01-2019 14:10