Timios houdt Gemini van kampioenschap

volleyball game sport with group of young beautiful girls indoor in sport arena

Boskoop/Waddinxveen – Afgelopen zaterdag reisde de dames van Timios af naar Voorschoten. Al vroeg, om 13.00 uur, mstond de wedstrijd tegen Gemini-Kangeroes D1 op het programma. Dit team bezet momenteel de tweede plek met een gelijk aantal punten als de nummer 1, Inter Rijswijk. Voor Gemini staat er dus nog veel op het spel, waar het eerste damesteam van Timios al weken weet dat het handhaaft. Lekker spelen en kijken of we het deze kampioenskandidaat lastig kunnen gaan maken was dan ook de opdracht. En daaraan werd meer dan voldaan.

In de eerste set liep bijna alles vlekkeloos bij Timios D1. De pass lag goed, de set-up werd goed gebracht en er werd geknald in de aanval. Gemini-Kangeroes raakte van slag, zij hadden niet op zoveel tegenstand gerekend, het eerste treffen van beide teams was namelijk een eenvoudige 4-0 overwinning voor Gemini. Na een spannend einde wonnen de dames van Timios de eerste set met 23-25.

Timios had de smaak te pakken en ging met vertrouwen de tweede set in. Vanaf het begin van de tweede set gingen de dames er vol tegenaan en Timios stond dan ook aardig wat puntjes voor, vooral door mooie service series. Gemini liet zich echter niet kennen en sloop langzaam maar zeker dichterbij. Bij Timios haperde de pass heel eventjes en opeens was daar weer een gelijkspel. Door een paar kleine foutjes in de laatste paar punten ging de set helaas met 25-23 naar Gemini-Kangeroes.

Na het verlies van de tweede set werd er uitgesproken dat Timios eigenlijk een hele goede wedstrijd stond te spelen. De foutjes eruit halen, servicedruk er weer op en op naar de derde set. Er werd gevochten voor elke bal en er ontstonden, mede door de houten vloer van Gemini, een flink aantal schaafwonden en blauwe plekken. Maar helaas resulteerde het harde werken niet in setwinst. Ondanks een enorme inhaalslag nadat er met een grote achterstand gestart werd, eindigde ook de derde set in een nipt verlies. (23-25)

In de vierde set liep het allemaal niet meer zoals in de vorige sets. De passes kwamen te dicht op het net waardoor er geen goede set up gegeven werd en dus ook geen scorende aanval meer. Eerder deze wedstrijd was dat waarmee Timios de punten scoorde. Het lukte de waddinxveense dames niet meer om druk op Gemini te zetten, wat ook de laatste set pakte met 25-17.

3-1 verlies voor Timios, maar een erg goede wedstrijd waarin de dames hebben laten zien dat ze mee kunnen op het nivo van de kampioenskandidaten. Sterker nog, waar ze waarschijnlijk zelfs Gemini van een kampioenschap afgehouden hebben door 1 set te winnen.

De groei die het team en de meespelende B-jeugd laat zien is veelbelovend voor het komend seizoen. Maar volgende week, 21 april, 16.30 uur, eerst nog de laatste thuiswedstrijd van Timios Dames 1. De laatste kans om de dames dit seizoen in actie te zien.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?