Timios heren 1 ongenaakbaar in eigen huis

Vrijdagavond ontving het eerste herenteam van Timios het vierde herenteam van VV Utrecht. In de Promotieklasse stond VV Utrecht op een gedeelde eerste plaats. Een geduchte tegenstander voor Timios dus die vorige week nog kansloos verloor tegen VV Delta uit Den Haag in een wedstrijd voor de bekercompetitie.

Voor het eigen publiek komt Timios goed uit de startblokken. Met overtuigende blokacties weet Timios het VV Utrecht direct moeilijk te maken. Toch weet Utrecht het initiatief te nemen en Timios op 3 tot 4 punten achterstand te houden. Vanaf het moment dat Timios een dubbele wissel toepast om meer aanvalsdruk te kunnen leveren komt het team op 18-18 naast Utrecht. Vanaf dat moment raakt Utrecht het spoor bijster. Eric van Hees levert een goede serviceserie af waardoor Timios een voorsprong weet te nemen en uiteindelijk ook de eerste set naar zich toetrekt met 25-22.

De sterke eindsprint van Timios uit de 1e set wordt in de 2e set gelijk doorgezet. Op 8-2 achterstand grijpt Utrecht naar de eerste time-out. Punt voor punt weet Utrecht daarna de draad weer op te pakken om op 19-19 weer gelijk te komen met Timios. Het spel van Timios ziet er verzorgt uit en de dubbele wissels maken het Utrecht lastig. En weer weet Timios het initiatief te pakken in de eindfase waardoor Utrecht ook de 2e set verliest met 25-22 en Timios de 2-0 voorsprong viert.

In de 3e set laat Utrecht zien niet naar Boskoop te zijn gekomen om weggeslagen te worden door een groentje in de Promotieklasse. In een volledig gewijzigde opstelling neemt Utrecht direct een flinke voorsprong. Timios blijft het spel van Utrecht echter slim ontregelen met afwisseling in prikballen en pegelharde aanvallen van onder ander Robbert van Dijk op de passer-loper positie en Bas Huising op het midden. Utrecht lijkt de overwinning in deze set al in de zak te hebben maar Timios weet na een achterstand van 7-17 toch nog tot 19-25 terug te komen.

Timios zet het in de 3e set ingezette herstel door in de 4e set door direct een voorsprong te nemen. Utrecht weet regelmatig langs de sterke blokkering van Timios te komen maar het is niet voldoende om ook het initiatief te pakken in deze set. Timios blijft verdedigend de beste ploeg en weet vanaf halverwege de set de voorsprong langzaam uit te bouwen. Utrecht verliest hierdoor het geloof om er nog een vijfde set uit te slepen. Met 25-18 wint Timios ook de vierde set. Hiermee laat de ploeg zien thuis te horen in de Promotieklasse en stijgt direct van een 9e naar een 6e plaats in de competitie.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?