Timios H1 toont veerkracht in streekderby

DCIM100GOPROG0011210.

Vrijdagavond ontvingen de heren van Timios het eerste herenteam van Vollingo uit Gouda in De Plataan in Boskoop. Beide teams bevinden zich in de middenmoot van de promotieklasse en zijn dus op papier aan elkaar gewaagd. Het publiek zag dan ook een spannende strijd waarin beide teams flink aan elkaar gewaagd waren.

Timios komt direct goed uit de startblokken en zet Vollingo goed onder druk via snelle middenaanvallen. Vollingo beantwoord het snelle middenspel van Timios met harde aanvallen over de diagonaal. Vollingo weet na een kleine achterstand toch een voorsprong te pakken halverwege de set. Ondanks diverse wissels kan Timios niet voorkomen dat Vollingo de setwinst met 20-25 naar zich toetrekt.

De tweede set ziet het publiek een leuke tweestrijd waarin beide teams het beste uit zichzelf weten te halen. Ondanks flinke servicedruk van Timios blijft Vollingo goed overeind in de passing. Ook verdedigend vindt Vollingo een antwoord op de snelle middenaanvallen te vinden. Timios vecht voor ieder punt en heeft bijna de hele set een paar punten voorsprong op Vollingo. In het eindspel is Timios echter onzorgvuldig waardoor de setwinst weer naar Vollingo gaat (23-25).

In de derde set heeft Timios de opstelling wat omgezet waardoor meer lengte tegelijk aan het net gebracht kan worden. Vanaf het eerste punt pakt Timios het initiatief en maakt het Vollingo erg moeilijk met een goede blokkering en diverse aces in de services van Robbert van Dijk en Karst Busstra. Door dubbele wissels in te zetten houdt Timios veel aanvalskracht aan het net waardoor de setwinst met 25-20 naar Timios gaat.

Dat sterke spel zet Timios in de vierde set door. Alles lijkt te lukken en Vollingo raakt het spoor enigszins bijster. Op een gegeven moment kijkt Vollingo tegen een achterstand aan 18-9. Timios vergeet op dat moment met volle kracht door te zetten en laat Vollingo weer in de wedstrijd komen. Te laat voor de setwinst die met 25-18 naar Timios gaat.

De vijfde beslissende set zet Vollingo het ingezette herstel direct door en zakt Timios onder het tot nu toe getoonde niveau. De onnodige fouten stapelen zich ineens op waardoor Vollingo de strijd met gemak kan beslissen (5-15). Voor het thuisteam en het thuispubliek was de laatste set uiteraard een flinke domper maar iedereen had genoten van een goede pot volleybal.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?