Timios dames 1 verliest in Schoonhoven

Met een goede voorbereiding en veel zin mocht Timios dames 1 afgelopen woensdag avond tegen DOS dames 2 spelen. De dames van DOS staan op de tweede plek dus dit kon wel eens een leuke spannende wedstrijd worden. Bij aankomst was het bitter koud in de kantine, vanwege een gaslek eerder op de dag. Gelukkig was daarvan in de sporthal zelf niets van te merken.

De eerste set zat niet echt mee. Timios kwam niet in het spel en liep constant achter de feiten aan. Bij Dos kwamen er mooie aanvallen uit en Timios had hier duidelijk nog geen antwoord op. Er kwam geen pass waardoor de spelverdeler het spel niet kon verdelen en we geen gebruik konden maken van onze eigen aanvalskracht. Helaas veranderde dat in de tweede helft van de set niet en werd de eerste set 25-11 voor DOS.

Na een peptalk aan de kant ging de tweede set ging al iets beter. De passes kwamen wat beter aan waardoor er meer aangevallen kon worden. Helaas was het niet genoeg om de set met winst binnen te halen. Het werd 25-19 voor DOS.

Doordat Timios in de tweede set weer meer punten had gekregen kwam er meer spirit binnen het team om dan toch een set binnen te halen. De derde set werd er dan ook vol geknokt en leek er ook veel meer plezier in het veld gemaakt te worden. De passes kwamen mooi bij de spelverdeler uit die een goede setup kon geven waardoor er een mooie scorende aanval uit kwam. Met hard werken, een positieve instelling en een mooie service serie aan het einde door Rianne Nap werd de derde set met winst binnen gehaald door Timios, het werd 22-25.

Met een winning mood en zin om na de vierde nog een vijfde set te spelen gingen de dames van Timios de vierde set weer het veld in. Helaas lukte het net niet zoals in de derde set. En ondanks dat onze middens er veel gescoord hebben en er veel verdedigd werd, waren de dames van DOS deze set opnieuw een stukje sterker en haalden zij de set binnen met 25-18.

DOS was een erg goede tegenstander met een harde aanval waar Timios woensdag geen antwoord op had. Maar de dames van Timios dames 1 zien uit naar de thuiswedstrijd tegen DOS dames 2!! En hopelijk pakken we dan meer setjes.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?