Timios Dames 1 pakt de punten

Boskoop – Deze zaterdag speelden de dames van Timios eindelijk weer eens op eigen bodem, tegen Aspasia dames 2. De wil om punten te paken groeit en de wedstrijd wordt sterk geopend door de Timios dames. Bij een stand van 10-5 voelt de tegenstander zich genoodzaakt een time-out te nemen. Er zijn wat kleine foutjes aan de kant van Timios, die worden goed gemaakt met een prima verdediging en mooie punten. Dit brengt de tegenstander tot nog een time-out op 16-13. Terra Perrotti haalt een aantal mooie ballen op die voortkomen uit een iets minder mooie pass, waarna de punten gepakt worden. Een aantal aces worden nog gescoord en de set wordt overtuigend gewonnen met 25-19 door de dames van Timios.

De tweede set start dames 1 met wederom een mooie voorsprong. Deze set verloopt wisselend en vorderde maar zeer gestaag. Juul van Amstel heeft een mooie service serie. De tegenstander wordt door MB1-speelster Evi de Heer getrakteerd op een killblock op een 3-meter aanval. Halverwege de set komt Timios onnodig op een achterstand. Wat tactische aanwijzingen van coach Michael van Maaren tijdens een stand van 22-22 mogen helaas niet meer baten. De set eindigt met een stand van 22-25 voor Aspasia.

Een trage start in de derde set, maar daarna komt er meer actie. De dames van Timios vechten zich weer terug en met een verdiende 25-21 wordt de set gepakt.
Met goede moed starten de dames set 4. Nadine van Maaren van MB1 komt erin voor de service en pakt hiermee een aantal belangrijke punten, doordat de bal wegketst op de armen van de tegenstander. Na een voorsprong komen de Aspasia dames toch nog weer dichterbij. Het wordt 17-17, 19-19 en uiteindelijk wordt de set verloren met 23-25. Dit betekent dat er een vijfde set gespeeld gaat worden.

Evi de Heer start de vijfde set op het midden en laat de tegenstander nogmaals schrikken door een prachtig killblock samen met Terra Perrotti. Er volgt een mooie service serie van Elise Aref en de tegenstander ziet de achterstand groter worden. Met een overtuigende 15-7 wordt de set en daarmee de winst in de wedstrijd gepakt.

De volgende wedstrijd is zaterdag 3 februari om 18.30 uur tegen SKC in Leiden. Wees welkom!