Timios Dames 1 lijdt teleurstellend verlies

volleyball game sport with group of young beautiful girls indoor in sport arena

Zaterdag 17 maart speelde Timios tegen Kratos 08’ dames 3, de hekkensluiter in de competitie. Van te voren was het doel even simpel als duidelijk: een 4-0 overwinning. De opdrachten en beloften pasten daarbij: een sterke servicedruk, attent in het achterveld en bitterballen voor iedere set waarin de tegenstander onder de 10 punten werd gehouden.

Helaas was de praktijk deze zaterdagmiddag weerbarstiger. De wedstrijd begon een stuk minder soepel. De eerste twee sets waren rommelig, maar werden wel degelijk en zakelijk gewonnen: 25-19 en 26-24. Na deze (op papier toch overtuigende) 2-0 voorsprong gaven de meiden de wedstrijd weg aan Kratos. Timios zat niet goed in haar eigen spel. Op alle fronten werden fouten gemaakt. De ene keer was het de pass die niet verliep zoals getraind, dan verzuimden de aanvallers om te scoren, de andere keer (uiteraard met de nodige uitzonderingen) werd de servicedruk vergeten. De derde set werd afgesloten met een 19-25 verlies voor Timios.

In de vierde set mocht de jeugd van MB1 proberen het tij te keren. Evi de Heer en Dionne Droog op de middenposities en later kwam ook nog Meike van Tol in het veld voor de spelverdeling. De meiden gingen goed op in het team maar ook met hun hulp lukte het Timios niet om de vierde set binnen te halen… Opnieuw een 19-25 verlies.

Op naar de vijfde set dan maar! We probeerden elkaar nog op te zwepen, maar de wisselvalligheid van de wedstrijd brak het laatste beetje energie. 8-15 voor Kratos; de winst gaat naar Delft. Deze dames hebben daarmee belangrijke punten binnengehaald om mogelijk nog hun degradatie af te wenden.
Een teleurstellende wedstrijd en jammer dat deze punten zijn weggegeven. Volgende week staan we er weer als team!

Zaterdag 24 maart spelen we vroeg in de middag in Bodegraven tegen VSTS en direct erna op maandag 26 maart een inhaalwedstrijd tegen VVV Delta om 20.00 uur in de Groenswaard. We gaan er voor!

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?