Timios D1 speelt goede wedstrijd, helaas zonder punten

Boskoop – Zaterdagavond speelde Timios D1 tegen SKC D2 op het universiteitsterrein in Leiden. Op de ranglijst een tegenstander die redelijk op de zelfde hoogte leek te staan als de dames van Timios. Sinds een week staan de dames onder leiding van nieuwe trainer/coach Hans Glaubitz – iedereen is in spanning hoe de eerste wedstrijd zal verlopen.

Al bij binnenkomst waren we het er al over eens dat de temperatuur in de zaal niet te houden was. Veel warmer dan we in de Groenswaard gewend zijn. Bij het inlopen liepen de zweetdruppels al over de rug. Maar dat mocht de wedstrijd natuurlijk niet beïnvloeden.

We begonnen de wedstrijd met flink wat vernieuwingen in de opstelling. Dorothée Kamerman speelde voor het eerst als libero, Celine de Wit begon op de diagonaal en Juul van Amstel werd nu als passer/loper ingezet. Hester Faber schoof ook door naar de passer/loper positie, mede vanwege de schouderblessure van Elise Aref.
De eerste set moesten we inkomen, het was een beetje wennen aan de veranderde posities. Na een flinke achterstand kwamen we nog redelijk bij. Een enorme reuzin aan de kant van SKC sloeg iedere bal binnen, en wist te voorkomen dat Timios kon uitlopen. We verloren de set met 25-18.

In set twee begonnen we met dezelfde opstelling. We kwamen beter uit de startblokken en het spel verliep stukken beter. Toch trokken we opnieuw aan het kortste eind en SKC won de set met 25-22.

In de derde set kwam Evi de Heer (MB1) op het midden in plaats van Helga Teerhöfer. We begonnen opnieuw goed en wisten de gaatjes te vinden bij SKC. Het liep gelijk op, maar uiteindelijk wist SKC steeds verder uit te lopen en serveerde de set uit met 25-19.

Het stond al 3-0 voor SKC maar Timios er flink op gebrand om de laatste set te winnen. Gedurende de set liep Timios steeds een paar punten voor. Door een mooi blok en een aantal slimme aanvallen bleven de meiden op dreef. Uiteindelijk had SKC een goede service serie en kwamen ze weer dichterbij. Het liep eind van de set gelijk op en werd heel spannend. Timios stond op setpoint, maar SKC bracht de stand weer op 24-24. Timios scoorde een punt en het stond 25-24, weer op setpoint. Het bleef zo doorgaan en uiteindelijk stond SKC op setpoint bij 27-26. Ze scoorden ook hun laatste punt wonnen ook deze set met 28-26.

Timios verloor de wedstrijd met 4-0 maar we mogen trots zijn op een goed gespeelde wedstrijd, met veel veranderingen in de opstelling (waar we nog niet op hadden getraind).

Vrijdag 16 februari spelen de dames van Timios een uitwedstrijd tegen Kalinko dames 5 om 20:45 in ‘S Gravenhage.