Timios blijft baas in eigen huis

Boskoop – Het eerste herenteam van Timios trad vrijdagavond in De Plataan in Boskoop aan tegen Kalinko H2, de nummer twee in de eerste klasse. Om zelf ook in de top 3 mee te blijven draaien was winst van deze wedstrijd zeer gewenst. Coach Ronald de Rooij kon voor deze wedstrijd over een volledige en fitte selectie beschikken.

In de eerste set werd gestart met spelverdeler Eric van Hees die zijn aanvallers vanaf het eerste fluitsignaal uitstekend wist te bedienen. Het ervaren team uit Scheveningen had geen antwoord op de servicedruk gecombineerd met het gevarieerde aanvalsspel. Timios liep punt na punt uit op Kalinko tot 20-10. Vanaf dat moment weet Kalinko zich enigszins te herstellen en zich terug te vechten. Timios weet de set echter naar zich toe te trekken met 25-18.

De lijn die door Kalinko in de eerste set was ingezet wist het team sterk door te zetten in de tweede set. Timios komt onder druk te staan en beloond Kalinko door teveel eigen fouten te maken. Daardoor loopt Timios gedurende de hele set achter de feiten aan en speelt af en toe meer tegen zichzelf. Pas tegen het einde van de set en na diverse wissels weet Timios toch nog gelijk te komen met Kalinko. In een spannend eindspel weten de ervaren mannen van Kalinko de set goed af te ronden door met 23-25 te winnen.

In de derde set is een tweestrijd te zien waarin de team elkaar in evenwicht houden en goed gebruik weten te maken van de side-outs. Het gaat gelijk op tot 10-10. Dan weet Timios een gaatje te slaan waardoor het team wat makkelijker gaat spelen en fraaie aanvallen te zien zijn van Branco Kranenburg op de diagonaal en Martien Grootendorst op het midden. Met 25-20 moet Kalinko de set aan Timios laten.
Aan de vierde set begint Timios weer slordig. Kalinko voelt dat er nog wat te winnen valt in Boskoop. De mannen van Timios zijn echter niet van plan cadeautjes uit delen en brengen orde op zaken. Op 14-14 weet Timios na een sterke servicebeurt van Niels Verschoor drie punten uit te lopen. Even lijkt het er op dat dit voldoende is voor de setwinst. Als Kalinko echter tot 23-23 weet terug te komen moet Timios nog even alle zeilen bijzetten om geen vijfde set te hoeven spelen. Overtuigend pakt het team direct de laatste twee punten waarmee de 3-1 winst in de wedstrijd een feit is.

Advertisements