‘t Bakhuys maakt plaats voor ‘Hart genieten’

Gouda – ‘t Bakhuys aan de Markt in Gouda gaat sluiten. Het ­restaurant is verkocht aan Wilco Bokma en gaat na een korte verbouwing in juni verder onder de naam ‘Hart Genieten’, verwijzend naar het Groene Hart.

In 2013 opende ‘t ­Bakhuys haar deuren als ­brasserie en pannenkoeken­restaurant, maar in oktober 2016 is het roer omgegooid en is men gestart met een nieuw concept ‘Avondvullend tapas eten ­inclusief drankjes voor een vaste prijs’. “Vorig jaar zomer ­kregen wij te horen dat ons terras ­gehalveerd zou worden en dus moesten wij schakelen”, aldus ­Jeroen ­Hakker, eigenaar van ‘t ­Bakhuys. Jeroen Hakker opent nu in ­Woerden de eerste vestiging van de ­nieuwe restaurant­formule Heinde & Ver. In ­­‘Heinde & Ver ­Woerden’ aan de Houttuin­laan maakt hij met het concept van ‘t Bakhuys een herstart. Zaterdag 27 mei is ‘t Bakhuys voor het laatst ­geopend. Vrijdag 26 mei en zaterdag 27 mei kunnen gasten eten en drinken voor 30 euro in plaats van 37,50 euro.