Spannende wedstrijd Timios dames 1 eindigt in verlies

Zaterdag 10 november stond voor de dames van Timios in Waddinxveen de wedstrijd tegen de huidige nummer 1 op de planning. Het derde damesteam van VTC Woerden heeft nog weinig punten laten liggen dus dat belooft een spannende pot te worden.

De eerste set ging vanaf het begin gelijk op. Spannende rally’s zorgden er voor dat Timios dames 1 20-22 achter kwamen te staan. Ondanks de twee belangrijke punten die Timios achter stonden wisten zij door een goede servicebeurt en een kostbaar foutje van de tegenstander de set binnen te halen. Het ging niet gemakkelijk. Ze hebben er hard voor moeten vechten maar de eerste set werd met 27-25 voor Timios binnengesleept. Een goede start.

De tweede set gingen de dames van Timios weer vol goede moed het veld in. De pass liep goed en er werd echt voor elke bal gegaan. Ook in de tweede set werd het harde werken beloond met een winst van 25-22.

De derde set was het tij gekeerd. De dames van Woerden waren alerter en kwamen beter in hun spel. De servicedruk van Timios was weggevallen en er was geen antwoord op de sterke en afwisselende aanval van Woerden. De pass kwam niet meer aan en het werd rommelig in het veld van Timios, alles leek net niet te lukken. Dat resulteerde in een teleurstellende 16-25 voor de dames van Woerden.

Coach Jan Zaal zette Timios dames 1 weer op scherp en met een goede service beurt van Nadine van Maaren werd de 4e set gestart met een 7-1 voorsprong. Het leek er even op dat de dames van Timios deze set binnen zouden halen en de wedstrijd met 3-1 zouden gaan winnen. Maar dit was te snel gedacht. De dames van Timios kregen ineens de pass niet meer onder controle en gingen rare dingen doen in het veld. Zo werd het al snel 7-9 voor Woerden. Ondanks de erg sterke start ging de vierde set helaas verloren met 18-25.

Timios dames 1 leek al blij en trots op hun twee punten tegen de koploper. Maar nu de vijfde set gespeeld ging worden wilden zij hem toch ook wel erg graag binnen halen. Na twee verloren sets is het altijd lastig om een 5e set weer positief erin te gaan. Een goede peptalk van middenaanvalster Jitske Uitenbroek en wat wissels binnen het team ging Timios vol goede moed het veld in voor de vijfde set. Helaas stonden de dames van Woerden niet voor niets op de 1e plaats. Zij waren sterker en haalden de wedstrijd binnen met de vijfde set, 9-15.

Het was een spannende en pittige pot. Met de complimenten van de tegenstander kijken we uit naar een revanche in Woerden, en wie weet trekt Timios dames 1 dan wel aan het langste eind.

Maar eerst gaan zij zich voorbereiden op de wedstrijd van aankomende week. Deze is op zaterdag 17 november om 17.00 uur in Oudewater.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?