Reumafonds zoekt collectanten in Gouda

collecteren

Gouda – Het Reumafonds streeft naar een beter leven met reuma voor alle twee miljoen mensen met reuma. Daar is onderzoek voor nodig. Door te collecteren of organisator te worden voor de collecteweek van het Reumafonds van 19 tot en met 24 maart helpt u het Reumafonds geld op te halen en dat doel te realiseren. Helpt u mee?

Reuma is een verzamelnaam voor ruim honderd aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. 1 op de 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma. Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Reuma is nu een onzichtbare ziekte, maar heeft nog steeds grote impact op het dagelijkse leven. Tweederde (69 procent) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

Televisiepresentatrice Anita Witzier, ambassadeur van het Reumafonds: “Het Reumafonds is de belangrijkste financier van onafhankelijk wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Het Reumafonds is volledig afhankelijk van giften van particulieren en bedrijven. Als collectant, wijkhoofd of organisator van de collecteweek bent u dan ook van groot belang. Als u meehelpt, helpt u het leven van 2 miljoen Nederlanders te verbeteren.”

Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100 procent naar de doelbesteding van het Reumafonds;
wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

Helpt u mee?
U kunt u opgeven via https://reumafonds.collecteweb.nl/aanmelden/.

Advertisements