Opnieuw winst Heren 1 Bouncers Basketball

Waddinxveen/Gouda – Werd vorig weekend won Bouncers Heren 1 in Delft knap van Punch 2, afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen. Nu van BC Langstraat Shooters uit Waalwijk, 81-58. Naast Heren 1 kwamen nog 10 teams tot winst (vooral de jongste jeugd was op dreef) en moesten 7 teams een nederlaag incasseren.

De opening zaterdagmiddag in de Mammoet was voor het bezoekende BC Langstraat Shooters 1, maar halverwege het eerste kwart nam Bouncers Heren 1 de voorsprong over en daarmee de winst in het eerste kwart, 23-17. Ook in het tweede kwart deden de ploegen met 16-14 weinig voor elkaar onder. Rust 39-31. In het derde kwart plaatste Bouncers een tussensprint met onder andere een driepunter van Timmo Heijmans en stond de ploeg van trainer/coach Ben Ponsioen bij het ingaan van het vierde kwart op een ruime 68-41 voorsprong. Het vierde kwart was met 17-13 nog wel voor de bezoekers, maar de overwinning van Bouncers kwam niet meer in gevaar 81-58. Timmo Heijemans en Boudewijn Koppen scoorden elk 19 punten.

Bouncers Heren 22
De meest spanning van het afgelopen weekend zat in de wedstrijd van Bouncers Heren 22 tegen koploper BV Oegstgeest 1, vrijdagavond in de Duikelaar. De ploegen gaven elkaar geen duimbreedte, waarbij Bouncers wat moeite had met de zone-verdediging van de bezoekers. Bij rust stond Bouncers nog wel voor, 22-19, maar was de stand na het derde kwart weer gelijk, 37-37. In het vierde kwart bedroeg de maximale voorsprong van Bouncers 8 punten, maar kon die niet vasthouden en trok Oegstgeest de stand in het vierde kwart gelijk, 59-59. De noodzakelijke verlenging gaf wederom een gelijk opgaande strijd te zien, maar was het Bas Sluijs die in de laatste seconden de strijd in het voordeel van Bouncers besliste, 67-65. Koen Sluijs was topscoorder met 21 punten.

Bouncers Jongens 18 1

Bouncers Jongens 18 1 had meer moeite met het bezoekende New Stars 1 dan de stand op de ranglijst zou doen vermoeden. De thuisploeg zat niet echt lekker in de wedstrijd, maar stond wel steeds op voorsprong, rust 34-28. Halverwege het derde kwart was het verschil zelfs maar twee punten, 34-32. Met 26-15 in het vierde kwart kon Bouncers pas echt het verschil maken, 76-57, en blijft de ploeg met 12 uit 6 de ongeslagen koploper. Dylan Smit was goed voor 24 punten.

Bouncers Jongens 16 1
Het bezoekende Binnenland 2 kon Bouncers Jongens 16 1 in het eerste kwart met 15-13 nog goed bijhouden. Daarna lag het initiatief echter bij de thuisploeg om via een ruststand van 36-23 en winst in het derde en vierde kwart, te winnen met 66-42. Daarmee staat de ploeg nu eerste, maar met Marathon 1 en DAS 1 in de achtervolging. Topscoorder was Mika Luijbregts met 24 punten.

Bouncers Jongens 16 2
Voor Jongens Bouncers 16 2 was er zaterdag weinig eer te behalen tegen het bezoekende HBV The Jumpers 1 uit Den Haag. Vooral in het eerst kwart had Bouncers moeite met scoren en keek de ploeg bij rust tegen een niet meer te overbruggen achterstand aan, 19-51. De Hagenaars wonnen uiteindelijk met 40-96. Jens Verburgh scoorde 12 punten.

Bouncers Jongens Onder 14 1
Bouncers Jongens Onder 14 1 had zaterdagmiddag in de Mammoet niet echt veel moeite met het bezoekende River Trotters 1 uit Hardinxveld Giessendam. In het eerste kwart zette de ploeg met 16-4 de toon om via een ruststand van 32-12 ruim te winnen met 60-31. Topscoorder was Latif Diouf met 17 punten. Met een uitwedstrijd tegen nummer 3 Divine 1 en een thuiswedstrijd op 7 april tegen koploper DAS 1 wacht de ploeg een paar zware weken.

Bouncers Jongens 14 2
Bouncers Jongens 14 2 keek tegen het bezoekende Oegstgeest 1 na het eerste kwart tegen een 7-10 achterstand aan, die in het tweede kwart echter werd weggewerkt, rust 23-17. Halverwege het derde kwart kwam Oegstgeest nog erg dichtbij, maar stelde Bouncers in het vierde kwart de zege veilig, 55-38. Topscoorder was Pepijn Hitzert met 14 punten.

Bouncers Jongens 14 3
Bouncers Jongens 14 3 kon het niet bolwerken tegen het bezoekende Oegstgeest 2 al bleef de schade in het eerste kwart beperkt tot 8-15. Daarna liepen de bezoekers uit naar een ruime voorsprong bij rust, 16-41 om uiteindelijk te winnen met 45-81. Stein Jonker scoorde 20 punten.

Bouncers Gemixt
Zaterdagmiddag werden in de Duikelaar alle wedstrijden gewonnen. Naast de winst van Bouncers Jongens 14 2 was er een ruime overwinning voor Bouncers Gemixt 12 3 tegen het bezoekende New Stars 2. Stond er na de eerste periode nog maar een 8-2 stand op het scorebord, daarna kwam de thuisploeg helemaal los en won met 79-20. Yannis Asprogerakas scoorde 28 punten met als goede tweede Sjors Húmmels met 20 punten. Ook Bouncers Gemixt Onder 12 2 kon zich heerlijk uitleven tegen het bezoekende BS Leiden 3. Vooral in de eerste periode wist Bouncers de basket te vinden, 20-9, om via een 47-20 ruststand te winnen met 73-37. Sjors Hümmels scoorde 17 punten. Bouncers Gemixt Onder 10 1 en het bezoekende DAS 2 gingen in de eerste twee periode’s gelijk op, 14-10. Daarna namen de Bouncertjes het initiatief over om via een 26-14 ruststand te winnen met 61-31. Boas Hogebrug was topscoorder met 20 punten.

Bouncers Jongens 12 1
In Rijswijk moest Bouncers Jongens 12 1 flink aan de bak tegen het lager geklasseerde Lokomotief 1. De Rijwijkers wonnen het eerst kwart met 14-11 en ook het tweede kwart was voor de thuisploeg, rust 32-30. Halverwege het derde kwart kwam Bouncers op voorsprong om bij het ingaan van het vierde kwart acht punten voor te staan, 32-40. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en gingen de punten met 57-44 mee naar Waddinxveen. Seal Diouf scoorde 22 punten en Tycho Zwijnenburg 17 punten.

Bouncers Heren 3
In Delft liet Bouncers Heren 3 zich verrassen door het laag geklasseerde Punch 6, 50-44. In Zoetermeer zette Bouncers Heren 4 een prima prestatie neer door Zoebas 2 te verslaan met 58-77. In Rijswijk was koploper Lokomotief 1 duidelijk te sterk voor Bouncers Heren 20, 90-56. In Katwijk was Bouncers Meisjes 18 niet opgewassen tegen het sterke Grasshoppers 2, 67-34. Voor Bouncers Jongens 18-3 was het geen leuke zaterdagmiddag. In Leiden werd ruim verloren van BS Leiden 3, 126-38. Thuis had Bouncers Gemixt 10 2 nog ruim verloren van Lokomotief 2, maar in Rijswijk werd Lokomotief het vuur na aan de schenen gelegd, maar trokken onze jongste Bouncertjes uiteindelijk helaas aan het kortste eind, zij het met het kleinst mogelijk verschil, 46-45.