Negen punten in één week voor Timios

Waddinxveen – Timios Dames 1 had een druk schema deze week met 2 uitwedstrijden. Maandag een inhaalwedstrijd tegen Aspasia dames 2 en vrijdag een wedstrijd tegen Kratos ’08 dames 3.

Rommelige winst tegen Aspasia
De aanloop naar de wedstrijd toe was een beetje rommelig. Een wedstrijd vroeg op de avond is altijd lastig. Wim Vogelzang nam deze keer de coaching voor zijn rekening.
Timios D1 begon sterk, er was een goede pass en de set-upjes werden netjes afgemaakt. De eerste set werd netjes binnen gehaald met een stand van 16-25. Op naar de tweede set, dit spel vast houden was de opdracht. Na een redelijke achterstand werd het spel bij Timios steeds iets slordiger en kon Aspasia hier mooi gebruik van maken. Aan het einde van de tweede set kwam bij Timios de spirit weer terug, maar onvoldoende om deze set binnen te halen (25-13).
Wat de tweede set niet meer wilde lukken ging de derde set weer vanzelf. Isolde van Soest scoorde een hoop punten met haar services. Dit resulteerde de derde set in 17-25 voor Timios D1.
In de vierde set werd het nog even spannend, maar Timios wist de concentratie vast te houden (23-25). Hierbij is de 1-3 overwinning voor Timios een mooie uitslag.

Late overwinning tegen Kratos’08
Laat op de vrijdagavond, pas om kwart voor tien, konden we beginnen met de uitwedstrijd tegen Kratos’08 dames 3 in de Tanthof. In de eerste set wisten de dames overtuigend te winnen (18-25). Ook in de tweede set kwam er 18-25 op het scorebord. In de derde set was er onrust in de pass en duurde het heel lang voor dat Timios de ballen afmaakte. Het was voor de neutrale kijker waarschijnlijk leuk om al die lange rally’s te zien, maar de dames van Timios werden er zenuwachtig van. De set werd uiteindelijk binnen gesleept door een paar goede service series van onder andere Angela Hunink en Helga Teerhofer: 20-25. De laatste set zagen we alweer goede aanvallen en wederom een sterke service serie van de jarige Angela Hunink. Met 20-25 was de volle winst binnen!

Aankomende week zijn er geen wedstrijden. Zaterdag 9 december zijn we om 14.15 te gast bij Inter Rijswijk dames 2 om de 5 punten op te halen. Een mooie voorbereiding voor ons Sinterkerstfeest.