Ma. 22-1: Kunst bij Vonk

Waddinxveen – Bij Vonk ben je creatief bezig op elke leeftijd. Op maandag 22 januari start voor kinderen van 8 t/m 11 jaar een blok van vijf lessen KinderKunst (16.00 tot 17.30 uur). In elke les introduceert docente Monique Janssen een nieuwe techniek.

Op donderdagochtend 25 januari (10.00 tot 12.00 uur) begint Carina Mathot een nieuwe lezingencyclus met als thema de Nederlandse schilderkunst in de 20ste eeuw. Daarin wordt dieper ingegaan op diverse stromingen zoals Cobra, het abstract expressionisme, de NUL groep en andere.

Naar kunst kijken is mogelijk in de gangen van de bovenverdieping van De Kroon waar cursisten van docente Annemarie van Hooff tot half februari hun werken ‘Urban Sketches’ laten zien. Daarbij kleurden ze hun snelle schetsen (nu eens niet in de stedelijke omgeving maar in hun directe woon- en werkomgeving) naderhand in met waterverf.

Eveneens bij Annemarie van Hooff start op donderdag 18 januari van 13.00 tot 15.30 uur een nieuw blok van acht lessen tekenen en schilderen voor beginners en gevorderden. Een les gratis proefdraaien is mogelijk!

Carina Mathot vervolgt vanaf dinsdagmiddag (14.00 tot 16.00 uur) een nieuw blok van tien lessen ‘Modern Schilderen’. Daarin gaan gevorderde cursisten aan de slag met geschilderde blow-ups. Meer informatie en inschrijven op www.stichtingvonk.nl

Advertisements