Jongens 18 Bouncers Basketball kampioen

Gouda/Waddinxveen – Opnieuw een kampioen bij Bouncers basketball. Na de ruime winst op het bezoekende BC Shooters uit Bunschoten pakte Bouncers Jongens 18 1 de titel. Bouncers Heren 1 won woensdagavond in Spijkenisse de inhaalwedstrijd tegen Hurricanes 1, maar moest zaterdag in Bergen op Zoom zijn meerdere erkennen in WBB Giants 1.

Vrijdagavond in de Duikelaar kon Bouncers Jongens 18 1 in het eerste kwart met 11-6 tegen het bezoekende BC Shooters het verschil nog niet echt maken. In het tweede kwart trok de thuisploeg de wedstrijd echter naar zich, gaf verdedigend niets weg en stond bij rust op een comfortabele 27-8 voorsprong. Een 25-11 score in het derde en 28-11 in het vierde kwart leverde Bouncers een ruime 80-30 overwinning en het kampioenschap op. Dylan Smit was met 35 punten uitstekend op schot. Wanneer komende zaterdag de laatste wedstrijd tegen de nummer twee HBV The Jumpers wordt gewonnen sluit de ploeg het seizoen ongeslagen af.

Bouncers Heren 1

Bouncers Heren 1 won afgelopen woensdag in Spijkenisse de inhaalwedstrijd tegen Hurricanes 1, na een gelijke opgaande eerste helft, rust 40-40, uiteindelijk met 81-67 met als topscoorder Boudewijn Koppen met 26 punten. Afgelopen zaterdag speelde Bouncers Heren 1 in Bergen op Zoom tegen WBB Giants 1. Voor Bouncers stond er niets meer op het spel, voor WBB Giants des temeer, namelijk de kans op het kampioenschap. Bouncers kende een slechte start, mede omdat de vaste schutters niet in vorm waren. De gastheren profiteerden optimaal en wonnen het eerste kwart met 26-8. Die achterstand kon Bouncers na een ruststand van 50-28 en ondanks de winst in het derde en vierde kwart niet meer goed maken en verloor met 76-65. Topscoorder was Wouter van den Eng met 18 punten.

Bouncers Heren 2

Bouncers Heren 2 kon vrijdagavond in de Duikelaar tegen het bezoekende BV Krimpen 1 pas in het derde kwart echt het verschil maken. Want na een ruststand van 45-37 liep de ploeg in dat kwart naar een 69-47 voorsprong om uiteindelijk te winnen met 88-60. Topscoorder was Chris van der Beek met 21 punten. Bouncers Heren 3 kon het het bezoekende Haagse Seagulls 1 niet echt lastig maken. De Hagenaars wonnen alle kwarten en daarmee de wedstrijd met 50-81. Juan de Miranda nam 13 punten voor zijn rekening.

Bouncers Heren 22

Bouncers Heren 22 had zaterdag in de Duikelaar geen enkele moeite met het bezoekende Dunkinn 1 uit Roelofarendsveen. De thuisploeg verloor alleen het vierde kwart, 20-22, maar dat had geen invloed meer op de 95-62 winst van Bouncers. Remco Verschut was goed voor 32 punten. Bouncers Heren 20 1 moest na een gelijk opgaande strijd in de eerste helft, rust 30-39, uiteindelijk de winst aan het bezoekende BV Squirrels uit Berkel en Rodenwijs laten. Stijn Brooshooft scoorde 13 punten.

Bouncers Meisjes 18 1

De wedstrijd tussen Bouncers Meisjes 18 1 en het bezoekende BOB uit Oud Beijerland eindigde in een voor basketbal ongebruikelijke eindstand, namelijk 43-43. Die stand werd halverwege het vierde kwart bereikt toen de dames uit Oud Beijerland weigerden de wedstrijd uit te spelen na oneinigheid in het veld. Zowi Hümmels scoorde 11 punten.

Bouncers Jongens 14 2

In de strijd om het kampioenschap deed Bouncers Jongens 14 2 afgelopen zaterdag goede zaken door MSV 2 uit Noordwijk te verslaan. De eerste helft gaf een gelijk opgaande strijd te zien, met een ruststand van 26-21. In de tweede helft drukte de thuisploeg door en pakte alsnog een gemakkelijke 59-32 winst. Joost van der Linden was met 24 punten topscoorder. Komende zaterdag kan de ploeg bij winst, uit bij Forwodians Voorhout, kampioen worden. Bouncers Jongens 12 1 moest zaterdag de winst laten aan UBALL 1 uit Utrecht. De verschillen per kwart waren niet groot, maar de bezoekers bleven, op het vierde kwart na, aan de goede kant van de score en wonnen met 62-79. Wanneer Bouncers de laatste wedstrijd uit bij Lokomotief wint eindigt de ploeg in de landelijke 2e Divisie op de derde plaats. Een voortreffelijke prestatie.

Uitwedstrijden

Bouncers Dames 1 kwam in Noordwijk net wat tekort en verloor met 55-47 van MSV 1. Voor Bouncers Jongens 16 2 was er in Leiderdorp tegen BV Leiderdorp 1 weinig eer te behalen en verloor met 100-41. Verlies was er ook voor Bouncers Jongens 16 3. In Zoetermeer won Zoebas met 85-47. Werd thuis nog gewonnen, in Nieuw Lekkerland verloor Bouncers Jongens 14 1 nipt van Klipperstars 1 met 62-56. Bouncers Jongens 14 3 deed wat het moest doen, winnen in Nieuwegein van New Stars. Het kampioenschap zal echter wel naar het sterke BV Oegstgeest 2 gaan. Bouncers Gemixt Onder 12 2 deed wat een kampioen moet doen: winnen in Voorhout van Forwodians 2, 46-61. In Dordrecht kon Bouncers Gemixt Onder 12 3 het kampioen DBV Rowic niet lastig maken en verloor met 62-27. In Barendrecht kon Bouncers Gemixt Onder 10 1 de ongeslagen status moeiteloos handhaven en won met 24-68 van Binnenland 2. In Voorhout was Forwodians 1 met 54-36 te sterk voor Bouncers Gemixt Onder 10 2.

Thuisprogramma: laatste speelronde