Goud voor TOOS Turners Jelle Versluis en Jari van der Eijk

Waddinxveen/Ouderkerk aan den IJssel – Op zaterdag 3 februari werd in Ouderkerk aan den IJssel de tweede districtwedstrijd herenturnen georganiseerd. Jelle Versluis en Jari van der Eijk van het ETEC TOOS Turn Team uit Waddinxveen pakten in hun categorie het goud.

De districtswedstrijden vormen dit seizoen voor het eerst een kwalificatie voor de landelijke kwartfinales voor een aantal categorieën. Dit gaat o.b.v. een vastgesteld percentage. De doorstroming wordt vastgesteld na twee districtswedstrijden en wordt pas bekend na het ter perse gaan van dit artikel.

In categorie pupil 15 voor de tweede jaars kwam Timo Boomers uit voor TOOS. Hij turnde een prima wedstrijd en kwam uit op een mooie veertiende plaats. In dezelfde categorie voor de eerste jaars werd het ETEC TOOS Turn Team vertegenwoordigd door Damian Rook, Dirkjan Boevé en Niels Romijn. De mannen maakten er een onderlinge strijd van en eindigden zeer dicht bij elkaar in de buurt: Damian werd negende plaats, Niels tiende en Dirkjan elfde.

TOOS turner Jelle Versluis was op dreef in categorie Pupil 13 en mocht het podium op om een gouden medaille in ontvangst te nemen. In categorie Pupil 14 kwamen drie heren van het ETEC TOOS Turn Team in actie: Auke de Lange, Naud van Egmond en Julian van Herk. Julian miste net aan het podium en werd vierde, Auke werd vijfde en Naud eindigde als zesde.

In categorie Jeugd 8 kwamen drie TOOS heren in actie: Steijn Verhorik, Victor Moons en Nils Eriks. Steijn mocht na een goede wedstrijd het podium op voor een zilveren plak. Nils kwam net te kort voor het podium en werd vierde. Victor kwam uit op een zesde plaats.

Het ETEC TOOS Turn Team had vier turners afgevaardigd in categorie Senior 5: Erik Koppenaal, Bas van Agten, Jari van der Eijk en Daan Koedoot. De heren maakten er een leuke strijd van. Jari besliste die in zijn voordeel, hij pakte het goud. Vlak voor Daan die het zilver kreeg omgehangen. Erik kwam uit op een vierde plaats en Bas werd vijfde.

Advertisements