Enervo pittige tegenstander voor Timios heren 1

Zaterdag 24 november speelde Timios Heren 1 in Doorn tegen Enervo in Doorn. Beide teams debuteren dit jaar in de Promotieklasse. Enervo doet het de laatste weken erg goed en wist vorige week 2 punten van koploper Dosko af te snoepen.

Timios start de wedstrijd voortvarend en neemt direct een kleine voorsprong. Enervo zoekt zijn heil in de time-out. Dat werkt want direct daarna weet Enervo de druk dusdanig op te voeren dat Timios snel aankijkt tegen een achterstand. In het midden van de set zakt Timios helemaal weg. Met een dubbele wissel weet Timios het tij te keren maar Enervo laat zich de setwinst niet meer ontnemen (25-22).

In de tweede set gaat Enervo sterker van start en neemt het initiatief. Geen moment weet Timios een vuist te maken. Het is voor Timios zoeken wat de meest effectieve positie is van de blokkering. Enervo varieert er aanvallend lustig op los en weet zo de eerste set met 25-22 naar zich toe te trekken. Aan het einde van de set weet Timios nog redelijk dicht bij te komen maar verzuimd door te stoten waardoor de tweede set verloren gaat met 25-21.

In de derde set wordt de aanvalsdruk door Timios via de middenpositie opgevoerd. Daar scoren de aanvallers makkelijker. Middenaanvallers Bas Huising en Martien Grootendorst worden makkelijk gevonden door spelverdeler Eric van Hees waardoor Timios een behoorlijke voorsprong weet op te bouwen. Op 11-14 voorsprong slaat het noodlot echter toe. Bas Huising komt ongelukkig neer bij een landing en blesseert zijn enkel. Een belangrijke aanvallende en blokkerende schakel in het team valt weg. De opgebouwde voorsprong verdwijnt als sneeuw voor de zon en de set gaat verloren met 25-19.

De tegenvaller van het verloop van de derde set wordt door Timios snel verwerkt. In de vierde set draait Timios de duimschroeven opnieuw aan bij Enervo. Luck Crijnen heeft de positie van Bas Huising overgenomen en doet dat goed. Timios neemt in het eerste deel van de set een voorsprong van 3-11. Enervo ziet geen kans de draad weer op te pakken en lijkt moegestreden. Timios echter niet. Verder dan 17 punten weet Enervo deze set niet te komen. Daarmee pakt Timios toch nog een dik verdiend punt mee uit de wedstrijd in Doorn. Timios handhaaft zich daarmee op de achtste plaats in de Promotieklasse.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?