Do. 3-5: Concert GouweHart Orkest

Gouda – Vijf jaar geleden werd het semiprofessionele GouweHart Orkest opgericht. Afgestudeerde musici spelen in het orkest samen met vergevorderde amateurs. Ter ere van dit jubileum geven zij dit jaar diverse concerten.

In het eerste jubileumconcert staat de Derde Orkestsuite van J.S. Bach als hoofdwerk op het repertoire. Een feestelijk stuk muziek, waarvoor het orkest wordt uitgebreid met trompetten en pauken. Daarnaast kan men het ook bekende Konzertstück voor viool en orkest van Schubert horen, met als solist de jonge en getalenteerde Anna Britala. Verder staat de wat minder vaak gespeelde achtste symfonie van Herschel op het programma. Daarnaast een keuze uit de balletmuziek behorend bij de opera Orfeo van Gluck. Ook zal de Israëlische Ilil Danin het clavecimbelconcert van Graun spelen.

Het repertoire van het GouweHart Orkest bestaat voor een groot deel uit barok. Daartoe was er in 2015 een eigen clavecimbel aangeschaft. Inmiddels is het orkest dat instrument ontgroeid en het heeft nu een veelbelovend nieuw clavecimbel op zicht. Het publiek kan het in de komende concertserie beluisteren en zelf vaststellen of dit de aanschaf waard is. Bevalt het instrument, dan hoopt het orkest subsidie te kunnen krijgen om de aankoop mogelijk te maken.

Het jubileumjaar zal vervolgd worden met een cantateconcert op 13 en 14 oktober, waarbij dat laatste concert in Reeuwijk met High Tea is. Op 7, 8 en 9 december worden zeer speciale concerten verwacht: de mooie barokopera van Purcell: Dido and Aeneas.

Het concert vindt donderdag 3 mei plaats in de Oud Katholieke Kerk in Gouda, aanvang 20.00 uur. De toegang is 12 euro inclusief consumptie, voor kinderen tot veertien jaar gratis. Reserveren kan via: gouwehartorkest@gmail.com

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

03-05-2018 11:52

Advertisements