Do. 29-3: Lezing Verzetsmuseum Zuid-Holland

Gouda – Vorig jaar juli werd wereldwijd herdacht dat 75 jaar geleden de zalig verklaarde Karmeliet Titus Brandsma (1881-1942) in concentratiekamp Dachau is omgekomen. En toch klinkt alom: Titus leeft!
Kan je iemand na zijn dood leren kennen? Wat heeft deze priester, filosoof, journalist en verzetsmens ons nu nog te zeggen? Wat maakt zijn levenswijze en gedachtegoed tot een actueel model van navolging?

Arnold Roozendaal en Marianne van Waterschoot nemen u mee in het spoor van deze bijzondere, veelzijdige man, die zich verzette als mensen niet tot hun recht kwamen en geschonden werden in hun waardigheid.
Zijn omgang met mensen was authentiek en hartelijk: hij gaf iedereen ruimte vanuit een diep respect voor de persoon en menselijke levenssituatie. Zelfs aan zijn vervolgers. Titus Brandsma dacht in mensen.

Arnold Roozendaal (1954) is zelfstandig organisatieadviseur, gespecialiseerd in leiderschaps- en organisatieontwikkeling in het kader van duurzaamheid en verandermanagement. Hij is mede-initiatiefnemer en bestuurslid van Stichting DeGoudseSchool.

Marianne van Waterschoot (1959) is communicatiecoördinator bij Parochie Sint Willibrordus in Zevenaar (Gld), actief betrokken bij Hospice Bethlehem in Nijmegen en initiatiefnemer en coördinator van Green Whisper Alliance, levensbeschouwelijk platform voor duurzame initiatieven. Beiden zijn lid van de stuurgroep van de Gemeenschap van Geassocieerden, een geleding van leken verbonden aan de kloosterorde der Karmelieten.

De lezing vindt plaats in Verzetsmuseum Zuid-Holland, van 20.00 tot 22.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree: 2,50 euro. Reserveren via info@verzetsmuseum-zh.nl of tijdens kantooruren via telefoonnummer 0182-520 385.

Deze avond wordt u aangeboden door Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda, in samenwerking met Stichting DeGoudseSchool. www.verzetsmuseum-zh.nl – www.degoudseschool.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl