Do. 10-5: Expositie LUSTER II in de Jeruzalemkapel

Gouda – De expositie ‘Luster II’ van de Firma Van Drie is van 10 mei t/m 3 juni te zien in de Jeruzalemkapel. Er worden keramische werken getoond van Pablo Ponce, Femke Woltering en Pim Leefsma.

Pablo Ponce is autonoom beeldend kunstenaar en decorontwerper. Meestal heeft zijn werk een symbolische betekenis. Keramiek is voor hem een zeer veelzijdig materiaal dat hij op een onconventionele manier kan gebruiken in relatie tot bijvoorbeeld theater of in video-uitvoeringen. Voor de expositie in de Agnietenkapel heeft hij speciaal een nieuw werk ontworpen ‘ET EGO IN DECOLLATIO’, de onthoofding van het ego.

Femke Woltering maakt keramische sculpturen en sieraden. Een beeld is voor haar pas geslaagd als het aan controle voorbij gaat; als het zijn eigen vorm vindt. Het materiaal moet leidend zijn voor het tot stand komen van de vorm. Haar werk stelt vragen over controle, het intuïtieve, en reageert op de omgeving en de tijd waar we in leven.

Pim Leefsma is geen maker van keramiek maar hij gebruikt kant en klaar aardewerk/porcelein om zijn behoefte aan ornamenteren te uiten. Een “guilty pleasure” noemt hij het zelf, want hij beseft als geen ander dat hij zich, gezien het schitterende Gouds-aardewerk verleden, als ontwerper en plateelschilder op glad ijs bevind… De techniek: porceleinverf op reeds geglazuurd materiaal wat na voltooiing in de oven wordt gebakken, je zou dus van een majolica-effect kunnen spreken.

De expositie is te bezichtigen van donderdag t/m zondag, van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie www.firmavandrie.nl

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
10-05-2018

Advertisements