Di. 13-2: ZinSpelen lezing door Diederik Stapel

Reeuwijk – Diederik Stapel zal spreken over het 9e gebod: Gij zult geen vals getuigenis spreken; ik ben eerlijk. Stapel was jarenlang werkzaam als hoogleraar, onderzoeker en bestuurder, maar in 2011 kwam er een abrupt einde aan zijn wetenschappelijke loopbaan toen bleek dat hij onderzoeksresultaten had verzonnen. Het haalde de internationale pers en er werd gesproken over een megafraude.

Wat voor hem volgde was een diepe, existentiële val. Met behulp van vrienden, familie, therapie en zijn kennis van de psychologie heeft Diederik de afgelopen jaren geleerd zijn demonen te temmen. Hij wil zijn kennis, talenten, inzichten en ervaringen inzetten op een manier die goed en zinvol is en probeert zijn leven opnieuw betekenis te geven.

Zijn verhaal zal ook gaan over het paradijs van Genesis, een ommuurde tuin, afgesloten van de werkelijkheid, een fantasie. De mens wordt werkelijk zichzelf, met emoties, schaamte en schuld, wanneer Adam en Eva de tuin uit worden gedonderd, de echte wereld in, de chaotische harde werkelijkheid. Maar de droom blijft. Diederik Stapel is een begenadigd spreker die een indrukwekkend, zeer persoonlijk en leerzaam verhaal vertelt.

Aanvang 20.00 uur, entree 5 euro. Commissie ZinSpelen – lezingen in de Ark van Reeuwijk
Kijk op http://pgdeark.nl/events/zinspelen/

Advertisements