DansschoolTouché Sara Bondskampioen 2017

Gouda/Rotterdam – De wedstrijdgroepen van dansschool Touché Sara reisden zaterdag 17 juni voor het eerst af naar Ahoy Rotterdam. Na de voorrondes hadden de groepen van Touché zich met mooie punten weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Jazzdans van de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). De oudste groep van Touché Sara kwam uit in de categorie B 16 tot en met 19 jaar en behaalde op het NK direct de eerste plaats. Hiermee mogen deze dansers zichzelf Bondskampioen 2017 noemen.

Terwijl in de andere hallen van Ahoy in alle rust werd gestreden om de bekers bij de andere disciplines van de KNGU door topsporters als Epke Zonderland en Yuri van Gelder, ging in hal 6 het dak eraf bij het NK Jazzdans. De tribunes zaten overvol en de temperatuur liep hoog op. De oudste groep van Touché Sara behaalde op het NK direct de eerste plaats. De groepen C tot en met 13 jaar en C tot en met 16 jaar werden 5e en 7e van Nederland. Met in totaal 34 respectievelijk 32 groepen in hun landelijke pool zijn dit ook mooie prestaties te noemen.