Coornhert Debatgenootschap reist naar Athene

by saskia / 05 december 2017 / No Comments

Gouda – Voor de vijfde maal reizen de debaters van het Coornhert Gymnasium naar het buitenland om te debatteren. Na Doha (Qatar) en Istanboel is woensdag Athene aan de beurt. De elf leerlingen bezoeken daar de CGS Model United Nations, een simulatie van de VN. Het thema van de conferentie is ‘The rise of populism’.

De leerlingen gaan aan de slag in VN-organen als de Veiligheidsraad, Algemene Vergadering en ECOSOC. De meeste leerlingen van het Coornhert vertegenwoordigen Ethopië, en moeten de standpunten van dit land over onderwerpen als cyberterrorisme, belastingontwijking, gezondheidszorg voor migranten en het recht op onderwijs voor jonge gedetineerden zo goed mogelijk naar voren brengen. Twee van de leerlingen zijn commissievoorzitter en moeten de debatten in goede banen leiden. Ze leren hierbij niet alleen over debatteren maar ook lobbyen, diplomatie en internationale politiek.

Model UN is een groeiende vorm van debat waarbij de VN en andere internationale organen worden gesimuleerd. In februari organiseert het Coornhert Gymnasium een eigen conferentie, COMUN, in het Huis van de Stad.

Advertisements

About the author: