Basketball thriller in sportzaal De Duikelaar

Gouda/Waddinxveen РSlechts ̩̩n wedstrijd afgelopen weekend, maar wel eentje met de nodige spanning en moest er uiteindelijk een verlenging aan te pas komen om een winnaar vast te stellen.

Bouncers Basketball Heren 1 ontving zaterdagavond de nummer twee in de landelijk 2e Divisie C, WBB Giants 1 uit Bergen op Zoom. Een ploeg die lange tijd de ranglijst aanvoerde. Direct na het eerste kwart, 16-12, was al duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. Daarbij bleef Bouncers echter voortdurend aan de positieve kant van de score. Rust 34-32. Ook het derde kwart gaf een wisselend scorebeeld te zien en bedroeg de voorsprong van Bouncers bij het ingaan van vierde en laatste kwart vijf punten, 47-42. Tot en met de achtste minuut wist Bouncers die voorsprong, 57-53, vast te houden, maar liet het daarna eventjes afweten en konden de bezoekers in de negende minuut de leiding overnemen, 59-61. Met vier vrije worpen op rij kon Bouncers de wedstrijd winnend afsluiten, maar vanaf de vrije worplijn werden er slechts twee benut en dat betekende een gelijke stand, 61-61 en een verlenging. In die verlenging viel de eerste score pas na twee miunten en zag WBB Giant een tweede speler met vijf fouten het veld verlaten. Bouncers benutte de toegekende vrije worpen nu wel en was het Jort Snelting die namens Bouncers de eindstand bepaalde op 72-70. Een mooie maar zwaar bevochten zege en een gedeelde derde plaats. Topscoorder was Boudewijn Koppen met 22 punten.