Basketbal: BOUNCERS BASKETBALL HEREN 1 HANDHAAFT ZICH OP DE EERSTE PLAATS.

Voor Bouncers Basketball begon het afgelopen weekend de tweede helft van de competitie 2015-2016 echt. Daarbij kende Bouncers Heren 1 een prima start met de ruime 79-54 winst op het bezoekende WestlandStars 1 uit ’s Gravenzande. Daarmee blijft de ploeg koploper in de 1e klasse B afdeling West van de NBB.

Bouncers Heren 2 en het bezoekende BV Leerdam 1 maakten er zaterdagavond een pittige wedstrijd van, met gevolg dat er nogal wat persoonlijke fouten vielen te noteren. De start van Heren 2 tegen de koploper uit Leerdam was ronduit slecht: men kreeg geen grip op het spel van de bezoekers die vervolgens gemakkelijk het eerste kwart met 23-9 voor zich opeisten. Die 14 punten achterstand kwam de thuisploeg niet meer te boven. Het tweede kwart ging met 11-11 dan nog wel gelijk op, maar was het derde kwart met 10-20 weer ruim voor de bezoekers. Het vierde kwart was met 13-5 nog wel voor Bouncers, maar dat had geen enkele invloed meer op de 43-61winst van de Leerdammers.

Bouncers Meisjes Onder 16 1 ging tegen het bezoekende Grasshoppers uit Katwijk, met 17-2 in het eerste kwart vlotjes van start, waarna de bezoeksters in het tweede kwart, 15-12, nog iets terug kwamen. Daarna dicteerde Bouncers met 21-13 en 22-6 in het derde en vierde kwart de wedstrijd om uiteindelijk te winnen met 75-33.

In Barendrecht kende Bouncers Gemixt Onder 12 1 tegen Binnenland 1 een wat moeizame start en keek de ploeg bij rust tegen 11 punten achterstand aan, 35-24. In het derde kwart kwam de ploeg echter goed terug en was de stand bij het ingaan van het vierde en laatste kwart gelijk 41-41. In dat laatste kwart was Bouncers helemaal op dreef. Binnenland kwam er niet meer aan te pas en met een prachtige driepunter in de laatste seconden was de winst met 73-52 voor Bouncers.

Bouncers gemixt Onder 12 3 was tegen het bezoekende CobraNova 2 uit Voorburg ook lekker op dreef. Met mooie aanvallen en goed verdedigend kwamen de bezoekertjes uit Voorburg er niet echt aan te pas. Via een 42-4 ruststand werd een ruime 78-18 overwinning behaald.