Bijzondere rondleidingen langs de Kruiswegstaties in de Sint-Janskerk

Gouda – Momenteel worden de Goudse Kruiswegstaties weer tentoongesteld in de Sint-Janskerk te Gouda. Ter gelegenheid hiervan worden er twee verschillende en bijzondere rondleidingen georganiseerd. De rondleidingen dragen als thema “Oud en Nieuw” en “Kruiswegstaties” en brengen de eeuwenoude Goudse Glazen met de Goudse kruiswegstaties van deze eeuw samen.

De rondleiding “Oud en Nieuw” wordt verzorgd door gidsen van de Sint-Janskerk en brengt in een verrassende combinatie twee kunstwerelden bij elkaar in het basisverhaal van onze christelijke cultuur: het leven, de lijdensweg en het sterven van Jezus Christus.

Het verhaal gaat langs een aantal van de wereldberoemde Goudse gebrandschilderde Glazen van de gebroeders Crabeth en wordt voortgezet met 14 hedendaagse, bijzonder geschilderde Kruiswegstaties van de Goudse kunstenaar Willem Hesseling.

De kleurenrijkdom en prachtige vormgeving van de Goudse Glazen gaat harmonieus samen met de door sober kleurgebruik aangrijpende Kruiswegstaties die een bijzondere emotionele lading hebben. Gevoelens van verraad, verdriet, troost en liefde worden haast tastbaar, waardoor velen diep getroffen worden.

De bijzondere rondleiding “Kruiswegstaties” voert u onder leiding van de kunstenaar zelf, Willem Hesseling, langs de door hem geschilderde Kruiswegstaties. In een bevlogen verhaal licht hij het ontstaan van deze aangrijpende werken toe. Hij maakt u deelgenoot van zijn emotionele zoektocht om het lijdensverhaal in compositie en kleur op zijn eigen wijze weer te geven.

De rondleidingen met Willem Hesseling zijn op zaterdag 1 april en op zaterdag 8 april om 16.00 uur. Kosten bedragen, inclusief entree voor de Sint-Jan, € 8,- per persoon. Opgeven kan via info@studiohesseling.nl of via info@sintjan.com. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de rondleiding.

Beide rondleidingen zijn ook op afspraak te boeken bij de Sint-Jan. De kosten voor een rondleiding op afspraak bedragen € 40,- per rondleider en € 6,- per persoon voor de entree van de Sint-Jan. Voor informatie of reserveringen kunt u contact opnemen met