Goudse Schouwburg viert jubileumfeest met Zwanenmeer

Gouda – Het huidige pand van De Goudse Schouwburg bestaat 25 jaar; op 30 september 1992 werd de vernieuwde schouwburg geopend. Deze verjaardag is reden voor een feestje. Weekblad deGouda brengt in het kader van de feestelijkheden in samenwerking met de Goudse Schouwburg de komende maanden een mooie serie uit.

De feestelijkheden starten met een bijzondere productie: het Grootste Zwanenmeer ter Wereld dat dinsdag 12 en woensdag 13 september naar Gouda komt. Het Zwanenmeer vormt het begin van het extra feestelijke theaterseizoen 2017/2018. Directeur Nel Oskam is enorm trots dat deze voorstelling in De Goudse Schouwburg te zien is: “Ik ben heel gelukkig met deze unieke kans om ons feestelijke jubileumseizoen te starten met zo’n grootse voorstelling. Kaarten zijn vanaf nu al in de verkoop!”

Shanghai
De voorstelling van de Engelse topchoreograaf Derek Deane en het Shanghai Ballet was vorig jaar onder meer te zien in The Royal Albert Hall in Londen. Derek Deane is wekenlang in Shanghai geweest om met het 100-koppige gezelschap zijn versie van dit Grootste Zwanenmeer in te studeren.