Goudse IJsbaan trekt meer bezoekers

Gouda – De Markt stond de afgelopen maand in het teken van de Goudse IJsbaan. Directeur Remko van der Hammen van evenementenbureau Grand Canyon blikt enthousiast terug op deze editie: “Ook dit jaar was het weer top, met nóg meer bezoekers.

“Het is deze editie drukker geweest dan afgelopen jaren. Het bezoekers aantal van vorig jaar – een kleine’ 20.000 mensen waagden zich aan de schaatsbaan – is dit jaar zeker overtroffen. De exacte cijfers weet ik nog niet, maar door het relatief goede weer van de afgelopen maand bleven de mensen maar richting de Markt en de ijsbaan komen. Ik kan niet anders zeggen: ik ben zeer tevreden.”

Toekomstplannen
Ondanks dat de ijsbaan pas net is opgeruimd, is Van der Hammen al weer bezig met de editie van volgend jaar. Die belooft grootser, beter en spectaculairder te worden. De ijsbaan wordt rond het Oude Stadhuys geplaatst. Met een 150 meter lange ijsbaan begeeft Van der Hammen zich op ‘glad ijs’. Het is een gedurfd project, maar “de vorderingen gaan nu al naar mijn zin en het binnenhalen van sponsoren verloopt goed. Ik verwacht in maart of april de handtekeningen te kunnen zetten en zo kan het organiseren van het leukste evenement van de winter in Gouda beginnen.”

Dweilorkest
Afgelopen zondag was de laatste van de 26 dagen ijspret in Gouda. Dweilorkest De Waaghalzen zorgde die dag voor een laatste feestje op de baan.